Witam zastanawiam sie nad kupnem mercedesa 190 opinie

02 Paź 2013, 18:21

tak jak w temacie nawet już coś znalazłem tylko prosze o opinie , cene itp
pablov5
Nowicjusz

Auto: audi a4

02 Paź 2013, 19:15

Też od jakiegoś czasu poszukuje 190 do mojej ,,kolekcji" widzę w nim odpowiednik bmw e30 w mercedesie :mrgreen:
Co do kwoty jaką trzeba wydać to naprawdę trudno powiedzieć, bywają ładne egzemplarze za śmieszne pieniądze a za ,,igłe" przyjdzie zapłacić od 10 tys w górę.
Mercedes 190 to na pewno samochód spartański, o super wyposażeniu można pomarzyć.
Póki co jechałem 190 z silnikiem 2.0 - skwituję to tak: żłopie paliwo a nie jedzie
i 2.6 :mrgreen: spalanie to samo albo minimalnie większe a wrażenia z jazdy bezcenne :mrgreen: choć ciężko trafić na tą wersje silnikową.
190 jak na starego mercedesa to jakoś super szybko nie rdzewieje, na pewno nie tak jak w124.
Egzemplarze, które oglądałem przeważnie miały podrdzewiałą podłogę za progami ale akurat to w miarę łatwe do ogarnięcia.
Szukaj egzemplarzy ze wspomaganiem, ostatnio jechałem wersją bez wspomagania to aż bicepsy spompowałem :mrgreen:
Części są tanie, jest dużo używek oraz nowych zamienników. Samochód prosty jak budowa cepa, więc żaden mechanik nie będzie miał problemów z naprawą a i bardziej wprawiony majsterkowicz sam wsyztsko ogarnie.
Na allegro wisi piękna 190: [link do oferty na Allegro wygasł]
Dziwi mnie tylko dlaczego póki co nikt go nie kupił?
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

03 Paź 2013, 22:27

dzięki za info mam coś na oku lecz silnik mnie niepokoj 1.8 z lpg [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
pablov5
Nowicjusz

Auto: audi a4

03 Paź 2013, 22:33

Wygląda ładnie ale zastanawiają mnie dwie rzeczy,mianowicie przednia tablica troche pogięta (czyżby uszkodzony przód?) a druga to cena,troche okazyjna a przy tym prawie 3000wyświetleń i nikt nie kupił? Hm ciekawe..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

03 Paź 2013, 23:54

Tablica i grill na dole z prawej strony wygięty (ruda na zagięciu już wychodzi) coś małego musiało się stać tam, warto by było zapytać.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2006

04 Paź 2013, 09:20

Miałem mercedesa 190 2.0 105 KM z gazem. Z tym gazem miałem same problemy. Mercedesy nie cierpią LPG.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Jimny jest obecnie najtańszym osadzonym na ramie autem terenowym, które jest oferowane w polskich salonach. Jego ceny zaczynają się od 64 900 zł. W tej kwocie otrzymamy pojazd napędzany silnikiem o pojemności 1,3 litra ...
    Toyota Century 1967 rok
    Pierwsza Toyota Century miała za zadanie zdobyć japoński rynek aut luksusowych. Auto powstało w setną rocznicę urodzin Sakichi Toyody, założyciela Toyota Industries, i temu zawdzięcza swoją nazwę. Samochód jest flagowym ...