WKŁADKA STACYJKI! CINQUECENTO!

04 Cze 2013, 16:03

Witam! Jestem posiadaczem cinquecento! Dziś rano chciałem zgasić silnik! Przekręciłem kluczyk w stacyjce i nic! Mogłem nim sobie po prostu kręcić! Po wyciągnięciu wkładki ze stacyjki zobaczyłem ze jest ułamana, a dokładnie to co jest zaznaczone w czerwonym kółku w linku: http://pics.tinypic.pl/i/00396/ebr6rv03rf3n.jpg

Chce wyciągnąć resztę ze stacyjki, bo po co wymieniać całą! Tylko problem jest taki ze te dwa elementy nie "latają" w środku tylko są na tym miejscu gdzie powinny być! Strasznie ciężkie tam jest dojście! Znacie może jakieś patenty jak się tego pozbyć? Typu auto na lewarek od strony kierowcy i potrząsać, może samo wyleci!

Pozdrawiam i z góry dzięki!
owwhools
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 03 2012
Auto: Fiat Cinquecento

07 Lip 2013, 18:32

tez mialem z tym problem bo jeden ten bolczyk mi sie zlamal i probowalem go wyciagnac i nie dalem rady, nawet bylem u fachowca co naprawia i otwiera zamki i tez nie dal rady tego wygiagnac, trzeba odkrecic stacyjke (sruby zrywalne) i postukac moze wypadnie
kamil88lbn
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Lexus UX - subkompaktowy crossover
    Według japońskiego magazynu Mag-X, subkompaktowy crossover Lexus UX – seryjna wersja koncepcyjnego modelu UX, przedstawionego na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Paryżu we wrześniu 2016 – może trafić do ...