Włączają mi się samoistnie awaryjki/migają - Toyota Yaris Hybrid 2014

25 Lip 2022, 21:43

Raz/dwa razy dziennie włączają mi się samoistnie awaryjki/migają światła przy wyłączonym aucie.
Gdzie szukać problemu?
Mrosa3112
Obserwowany

• 26 Lip 2022, 10:17

Jak długo migają? Same się wyłączają czy musisz coś zrobić np. otworzyć i zamknąć auto?
    Czy zdarza się to wtedy kiedy jest mocno nagrzane wnętrze czy też temperatura nie ma znaczenia...?
    Alarm masz oryginalny z czujkami we wnętrzu?
    Warto by było sprawdzić też jak masz możliwość zostawienia auta otwartego (chodzi o nie zamykanie z pilota) i sprawdzenie czy wtedy też się włączą wspomniane światła.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Lip 2022, 11:23

Zaczęło się przy wysokich temperaturach w dzień. Auto zaczęło mrugać. Weszłam do niego, odpaliłam, zamknęłam i się skończyło. Kolejny raz włączyły się światła wieczorem, mrugnęły 4 razy i same się wyłączyły. (Sąsiad mi powiedział, że mrugało auto). Ale też miało to miejsce po upalnym dniu. Pierwsze co, to pomyślałam, że to wina temperatury właśnie. Ale nie zdarza się, to każdego upalnego dnia, więc szukam innych przyczyn.
    Alarmu brak.
    Będę sprawdzać, czy przy otwartym, niezamknietym aucie też będzie mrugało, może to być trudne, bo tak jak mówię, zdarza się to raz/dwa razy dziennie, ale nie codziennie.
    Mrosa3112
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
      Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...