Właściciele VW Touran I- silnik 1.6 to dobry wybór?

07 Lis 2017, 15:48

Sorki, dopiero ogarniam to forum.

Z tego co się dowiedziałem to problem z większym poborem oleju w 1.8 VVti był w modelach do 2006 r, Później podobno coś tam poprawili, czy to prawda?

Naprawdę wpadło mi w oko to auto dlatego drąże temat.
SJ12
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 12 05 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Civic VI
Silnik: 1.5 V-TEC 114KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

07 Lis 2017, 16:38

SJ12 napisał(a):Powiedzcie tylko, odnośnie Toyoty, jaka jest różnica między silnikami 1.8 130KM a 1.8 135KM w I generacji modelu. Od 2007 był już produkowany 1.8 tylko o mocy 130KM?

Zasada jest taka że :D po 2005r. był poprawiony short block i już nie brały oleju.
A prawda jest taka że na tą chwilę jeżeli jakieś auto brało olej to już ma tą usterkę za sobą bo były spore ilości tego oleju i naprawa robiona była przez aSO w ramach gwarancji.
Na plus masz łańcuch rozrządu który się nie sypie.
legler napisał(a):a jaką masz gwarancję zę toyota też się nie zepsuje? hmmm? tak się skłąda że mam też toyotę avensis 2.0 bez vvti (od 3 tygodni) i fakt jest solidnie wykonana plastiki nie skrzypią ale pare usterek już naprawiałem...natomiast w mojej c5 którą mam od ponad roku do tej pory wymieniłem tylko termostat...także widzisz kolego francuzy nie takie złe jak je malują a na pewno wygodniejsze...ale już nie namawiam nie chcesz to nie ja np. nigdy nie dałbym się namówic na auto z grupy VAG

Ja wiem że masz francuza którego lubisz wierze w to że może się nie psuć ale proszę Cię nie porównuj avena1 2,0 fe do c5 bo to już jest troszku dziwne :D
I żeby nie było posiadam FIaty i użytkuje REnówki w obu przypadkach od nowości to mogę Ci tak krótko napisać co już pisałem żeby mojej mamy yaris2 1,3 mający 10lat dobrnął do ilości usterek w nowym fiacie 500x 1,4t (Żony) musiałby jeździć w motocrosie... zasada jest prosta kupujesz coś taniej licząc się z usterkami i jak masz szczęście to te usterki CIę w jakimś stopniu ominą a jak nie to płyniesz.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

07 Lis 2017, 16:55

Rozumiem, czyli raczej nie ma się co obawiać o olej. Prośba jeszcze żebyście zerknęli na te ogłoszenia, na co zwrócić uwage i czy warto kupować takie auto w komisie czy raczej szukać prywatnej osoby?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wtrące coś o tych francuzach, Nie mam nic do tych samochodów odnośnie wyglądu, wygody, przestronności wnętrza, wyposażenia bo przebijają inne marki i to c4 GP naprawdę mi sie podoba, no ale...wyglądem i wyposażeniem się nie jeździ.

Dorzucam jeszcze jedną którą miałbym prawie na miejscu.
SJ12
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lis 2017, 15:45

Ponawiam pytanie bo chciałbym w weekend zobaczyć te 3 samochody, rzućcie okiem czy jest się do czegoś przyczepić.

W 2 i 3 troche przebieg mały jak na taki rok ale ogólnie wyglądaja na dobrze utrzymane i tłumacze to tym ze to jednak samochód rodzinny i kilometrów sie tym nie nabije.
SJ12
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Hyundai Santa Fe IV
    Hyundai pokazał na targach w Genewie kolejną generację Santa Fe. Paleta silników ma obejmować diesla 2.0 CRDi o mocach 150KM i 182KM, diesla 2.2 CRDi 197KM i benzyniaka 2.4 185KM. źródło: carscoops.com W moim ...