Prośba o ocenę auta - Renault Clio III

07 Lis 2017, 21:03

Witam serdecznie ponownie,

jako, że nie zdecydowałem się na żadne auto w ostatnim czasie (pisałem o Avensis oraz Almerze) chciałbym poprosić o opinie na temat clio.

Trafiło się ogłoszenie od znajomego. Auto cały czas jeździ. Aktualnie znajomy kupił nowy samochód i drugi nie jest mu potrzebny.

Poniżej ogłoszenie:
[link do oferty na Olx wygasł]

Z góry dziękuję za pomoc.
pawelessss
Nowicjusz

Auto: Brak

08 Lis 2017, 11:20

Według mnie fajny egzemplarz, ale trudno powiedzieć czy spełni swoje oczekiwania, skoro wcześniej rozglądałeś się za segmentem C (Almera) czy nawet D (Avensis), a Clio to przecież typowy mieszczuch.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

08 Lis 2017, 14:06

Clio III to nie do końca taki mieszczuch, oczywiście auto mniejszej od tych które wcześniej chciałeś ale dość wygodne i obszerne jak na swój segment. Silnik 1.2 100 konny a więc doładowany, fajny w jeździe dzięki wysokiemu momentowi obrotowemu, przyzwoite spalanie tylko pytanie jak z żywotnością. Same Renault żywotność silnika określa na około 250 tys km.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

08 Lis 2017, 14:45

Myślę że auto mi wystarczy. Głównie będę jeździł po mieście plus krótkie odcinki poza. Szukam po prostu auta pewnego od kogoś znajomego.

Czy cena 15k jest korzystna? Znajomy mówił że poniżej 15 na pewno nie zejdzie.
pawelessss
Nowicjusz

Auto: Brak

08 Lis 2017, 15:04

pawelessss napisał(a):Czy cena 15k jest korzystna?

Jak za ten przebieg i rocznik jest bardzo ok.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan GT-R
    Choć GT-R jest w zasadzie zupełnie nowym autem, wprowadzonym na rynek w 2008 roku, wprost wywodzi się od sportowych wersji modelu Skyline o takim samym oznaczeniu. A te nigdy nie były dostępne ze zdejmowanym dachem. Nawet ...