Właśny warsztat samochodowy

15 Maj 2011, 13:26

Witam
Chciałbym otworzyć warsztat sanochodowy taki z prawdziwego zdarzenia, chciałbym żeby ktoś mi doradzić w sprawach komputerów i interfejsów programów. Jakieś konkretne propozycje co kupić żeby pasowało do większośći samochodów i ok ile może to wszystko kosztować?
muminek1222
Nowicjusz

Miejscowość: siedlce

15 Maj 2011, 14:06

muminek1222 napisał(a):Witam
Chciałbym otworzyć warsztat sanochodowy taki z prawdziwego zdarzenia, chciałbym żeby ktoś mi doradzić w sprawach komputerów i interfejsów programów. Jakieś konkretne propozycje co kupić żeby pasowało do większośći samochodów i ok ile może to wszystko kosztować?

Najpierw musisz miec do tego miejsce sprzet warsztatowy podnosnik/kanał żeby otworzyc taka działalnosc a pozniej morzesz kupic dopiero sprzet elektroniczny typu komputery interfejsy do kasowania błedów itp pozdrawiam.
Matmotors
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław okolice

15 Maj 2011, 17:03

Miejsce już mam troche nawet wyposażone, na początek wystarczy, chodzi mi głównie o komputery.

[ Dodano: 16 Maj 2011, 19:04 ]
Chyba nikt tu nie pomoze
muminek1222
Nowicjusz

Miejscowość: siedlce

13 Cze 2011, 20:42

No a co z wyposażeniem takiego garażu,masz już np szafki dla pracowników? To wbrew pozorom bardzo ważna sprawa. Masz jakiś kapitał na rozkręcenie tej działalności?
Alfako
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

12 Sie 2011, 05:11

Kup sobie CARBRAIN C168. Dobry sprzęt a przy okazji niezbyt drogi i najważniejsze, masz darmowe aktualizacje. Masz sporo przejściówek i większość samochodów podłączych. Możesz jeszcze ewentualnie spróbować launcha lub KTS'a ale kts jest ze 2 razy droższy od carbrain.
bilek
Obserwowany