Włókno szklane

01 Lis 2006, 16:32

Wydaje mi sie że ten temat tu pasuje ale jak nie to przepraszam :oops: .
Czy ktoś może mi powiedziać jak zrobić półke na głośniki niskotonowe z włókna węglowego najleiej krok po kroku? Prosze pomocy! :cry:
Adamus

26 Sty 2007, 00:13

Zdaje mi sie ze najlepiej zrobic forme ze styropianu, zajechac gipsem na rowno a potme wlokno nalozyc i czekac do wyschniecia.... Zreszta mozesz poszukac na stronkach jak sie robi karoserie do kit-carow, to raczej bedzie podobne... kiedys widzialem dobre zdjecia na stronce jednej repliki lotusa7.... jak znajde to ci przesle!
DFireCrow

26 Sty 2007, 21:49

Dzieki za pomoc i czekam na linki! :D
Adamus

27 Sty 2007, 03:52

Witam! Jak obiecalem, tak tez i zrobilem. Poszperalem w starych plytach, bo wiedzialem ze na ktorejs mam link. Jest to konkretnie stronka na ktorej gosciu zaprezentowal jak to budowal replike lotusa 7 od podstaw. Moze niekoniecznie ta dziedzina, bo samochodu tworzyc nie bedziesz, ale niektore czesci karoserii byly wykonane niekoniecznie z metalu. Wiec polecam przestudiowac dzial PLANY (jest w nim kilka odnosnikow do zdjec) i BUDOWA a w niej galerie 2, gdzie jest wiecej ciekawych zdjec, ktore powinny cie jakos zainspirowac. Tak wiec milego tworzenia :) Pozdrawiam!

http://republika.pl/mojlotus/start.html
DFireCrow

13 Mar 2007, 19:40

powiem ci tak---pólkę tez,jA OSOBISCIE ROBIE TO Z WLUKNA SZKLANEGO (ROBIE PROGI,SPOJLERY WLOTY ZDERZKI ITP)MOZNA TEZ ZROBIC TAKA POLKE-----I ROBISZ TAK ----KUPUJESZ UTWARDZACZ DO SOCZEWICY Z DZEWA(ZYWICA INACZEJ)NO I ZYWICE OCZYWISCIE POTEM STYROPIAN ,ROBISZ KSZTALT POLKI I NAKLADASZ WLUKNO SZKLANE ,POTEM SMARUJESZ TYOM MIESZANKOM ZYWICY Z UTWARDZACZEM---CZEKASZ AZ WYSCHNIE POZNIEJ POWTARZASZ TO IZNOWU CZEKASZ AZ WYSCHNIE I NA KONIEC ROBISZ ODWIERTY TAM GDZIE POTRZEBUJESZ I JEST OK--------PóLKA PO CZYMS TAKIM BEDZIE MOCNA TWARDSZA NAWET OD ALUMINIUM--DLATEGO ROBIE Z TEGO SPOJLERY----POZDRO
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

23 Lis 2008, 19:33

jaki to jest koszt i do kogo się zgłosić po wyżej wymienione materiały ?
lazniak.com
lazniak
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

28 Lut 2010, 15:50

TOLEDO napisał(a):powiem ci tak---pólkę tez,jA OSOBISCIE ROBIE TO Z WLUKNA SZKLANEGO (ROBIE PROGI,SPOJLERY WLOTY ZDERZKI ITP)MOZNA TEZ ZROBIC TAKA POLKE-----I ROBISZ TAK ----KUPUJESZ UTWARDZACZ DO SOCZEWICY Z DZEWA(ZYWICA INACZEJ)NO I ZYWICE OCZYWISCIE POTEM STYROPIAN ,ROBISZ KSZTALT POLKI I NAKLADASZ WLUKNO SZKLANE ,POTEM SMARUJESZ TYOM MIESZANKOM ZYWICY Z UTWARDZACZEM---CZEKASZ AZ WYSCHNIE POZNIEJ POWTARZASZ TO IZNOWU CZEKASZ AZ WYSCHNIE I NA KONIEC ROBISZ ODWIERTY TAM GDZIE POTRZEBUJESZ I JEST OK--------PóLKA PO CZYMS TAKIM BEDZIE MOCNA TWARDSZA NAWET OD ALUMINIUM--DLATEGO ROBIE Z TEGO SPOJLERY----POZDRO
no napisales ze robisz spojlery a jak zrobic maske zderzak i nadkola z wlokna szklanego napisz czego uzywasz do formy ale punkt po punkcie poniewaz ja tego nie ogarniam
DRECHEL
DRECHEL
Nowicjusz

Miejscowość: otwock