Golf III małe car audio

26 Lut 2010, 19:21

witam
chciałbym wam napisać jaki mam zamiar kupić zestaw. Czekam na komentarze i opinie. Nie jestem wymagający ale chce coś dobrego za małą kase xd

1. w przednich drzwiach mojego golfa [link do oferty na Allegro wygasł] ( mógłby mi ktos powiedzieć jak te głośniki podłączyć jak one kabli nie maja ?? i czy dobrze jest ze je w przodzie montuje ?? )
2. z tyly w klapie sa zamontowane jakieś 2 głośniki nie za duże
3 w bagażniku [link do oferty na Allegro wygasł]
lub
[link do oferty na Allegro wygasł]
( który polecacie ? widzę ze ten czarny bardziej skąplikowany. nie mam pojęcia co gdzie podłączyć :(
4. Radio takie [link do oferty na Allegro wygasł]

mam golfa 1.8 +lpg
jaki muszę mieć mocny akumulator czy taki wystarczy [link do oferty na Allegro wygasł] ??
z góry dziękuje za pomoc
anntor

27 Lut 2010, 03:29

z głupia zapytam po co ci tuba?? zwłaszcza jak w zestawie nie masz wzmacniacza, samo radio tego nie pociągnie :mrgreen:

w 3 do bardzo ładnego grania (ŻEBY BYŁO SŁYCHAĆ W ŚRODKU A NIE NA CAŁĄ WIEŚ) nie potrzebujesz żadnej tuby, lepiej kupić na tylną półke jakieś porządne głośniki typu JBL, Magnat, nawet sony które nie jest drogie nawet (6x9) do drzwi jakieś 2 drożne (jakość robi swoje) i tweetery, przez przetwornice :!: uwierz mi tak zrobione audio, nie dośc że nie obciąży radia zbytnio ( a to twoje jakiś wielkich lotów nie jest), to nie będzie wymagało dokupienia wzmacniacza, kondensatora, i dośc drogich kabli do tego,
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Lut 2010, 09:03

ale przecież wzmacniacz jest w tubie to nie muszę chyba dokupywać ?
anntor

27 Lut 2010, 09:05

pocieszny napisał(a):z głupia zapytam po co ci tuba?? zwłaszcza jak w zestawie nie masz wzmacniacza, samo radio tego nie pociągnie

Jak byś zwrócił kolego uwage to byś zauwazył, że te obydwie tuby mają wbudowany wzmacniacz i nie potrzeba nic dokupywać.

anntor napisał(a):1. w przednich drzwiach mojego golfa [link do oferty na Allegro wygasł] ( mógłby mi ktos powiedzieć jak te głośniki podłączyć jak one kabli nie maja ?? i czy dobrze jest ze je w przodzie montuje ?? )

Mogą być - i norma, że montuje się je z przodu. Podłączyć musisz kabelki do tych oczek od spodu głośnika ( a raczej przylutować).
Jesli chodzi o tube to tą pierwszą polecam (jak już tak bardzo ją chcesz montować).
Radio może być - widze, że ma wejscie na karte SD (dobra rzecz).
A akumulator to kup 55Ah - wiekszy nie potrzebny.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

27 Lut 2010, 09:33

dzięki Piotrze za konkretna odpowiedz :)
anntor

28 Lut 2010, 22:00

ja jestem takiego zadania ze jak chcesz pakowac taki sprzed do atua to zafunduj sobie jakis markowy. Jak chcesz mniec naprady dobry bas to kup tube pasywną a nie aktywna na prwade jest roznica w graniu tak wiec polecam tą tube kumpel ja ma i daje piekny mieki bas
pod tube kupuje sie Monoblock moze byc ten
teraz do tego czy masz tube aktywna czy pasywna potrzebujesz kondensator ktory daje stale napieciecie i monoblock chodzi na pełnej mocy. Kondensator równiez niweluje skoki napiecia a owe skoki sa zabójstwem dla akumlatora wiec polecam 3 F
jesli chodzi o TWEETERY to polecam te
jako radyjko polecam te ma pare fajnych bajerków
w dzwiach zostaw orginalne a w pułke wsadz sobie te glosniczki ja je mam i jestem zadowolony
okablowanie

wiem po sobie ja na glosniki wydalem 600 zl tube 700zl radio 350zl i na kable do tuby i zmacniacze 100zl na zmachor i kondensator braklo mi kasy ale ze kumpel mi pozyczył swoj wzmacniacz to narazie nie zamierzam kupic swojego. Nie chwalac sie mam najglosn iejsze auto w okolicy i powiem ci ze jak nie chcesz wiesniaczyc takim sprzetem to musisz kupic konkretne sprzety a nie jakies podrobki bo bede chamsko grac
PRĘDKOŚĆ NIE ZABIJA TYLKO NAGŁE ZATRZYMANIE !!!!

GG 3681197
lukdem3103
Początkujący

Miejscowość: Ostrzeszów