Włożenie skrzyni biegów 75KM a była 60KM - seat ibiza

23 Wrz 2010, 18:14

Witam mechanik kupił skrzynie biegów do mojego Seata Ibizy z 95 1,4(60koni) o symbolu CHL według mnie ta skrzynia jest nie dobra bo jest ona od silnik 1,6 75KW o ile w internecie znalazłem poprawne info (http://www.motoneo.pl/m-VW-all-GOLF_III ... 10116.html widnieje ze to od golf III z silnikiem 1,6)
Czy ktoś może to potwierdzić ze to do silnika z 1,6 (75koni)

Pytanie drugie co będzie jak zamontuje się taka skrzynie biegów? Nie wiem silnik może się popsuć czy coś jestem laikiem prosił bym o jakieś informacje na ten temat z góry dziękuje za pomoc
Ostatnio edytowany przez slayy, 24 Wrz 2010, 00:19, edytowano w sumie 1 raz
slayy
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

16 Wrz 2011, 06:27

Jeśli się nic nie uszkodzi (nie wiem, czy ma nawet prawo do tego), to przełożenia skrzyni były przystosowane do mocniejszego silnika, czyli będą dłuższe (przełożenia). Twój samochód będzie wolniej przyspieszał od innych egzemplarzy, ale będzie mieć większą maksymalną prędkość. Oczywiście zakładając, że z powodu różnicy 15 KM komuś chciało się konfigurować na nowo przełożenia.
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przełącz tryb dzienny świateł na światła mijania!
    Czy korzystanie z świateł do jazdy dziennej może stanowić zagrożenie na drodze? Tak, zwłaszcza gdy są używane w warunkach ograniczonej widoczności zamiast świateł mijania. Przypominam o podstawowych przepisach drogowych i ...
    Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...