Woda ucieka Pojemniczkiem

17 Sie 2011, 22:31

Witam, to tak mam Golfa 3 moj problem polega na tym po przejechaniu mnie wiecej 5 km temperatura rosnie do 90 stopni max i woda sie gotuje i ucieka pojemniczkiem wyrównawczym ( tam gdzie sie wklewa (plyn, wode) dokladnie tymi odpowietrznikami ucieka . I tak uszczelka pod głowica wymieniona, termostat wymieniony ( aktualnie wyciagniety, jest troche lepiej ) chłodnica dobra ( zdaniem mechanika) dzisiaj odebrałem od mechanika i juz nie wiem co to moze byc ... moze ktos miał taki problem ? kase wydaje w bloto juz 400 zl z mechanikiem ;/ prosze o pomoc .. Golf 3 benzyna 93 r 90 koni .
czarto15
Nowicjusz

Auto: Golf 3

17 Sie 2011, 23:15

Czy była wymieniana tylko uszczelka i czy głowica była robiona /sprawdzana na szczelność/? Całkiem możliwe że masz pękniętą głowicę i kompresja idzie do układu chłodzenia.Wentylator włącza się?
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

17 Sie 2011, 23:20

Wymieniana była tylko uszczelka, mechanik powiedział, ze głowica jest okej... wentylator włacza sie .
czarto15
Nowicjusz

17 Sie 2011, 23:37

A przed wymianą uszczelki co było nie tak?
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

18 Sie 2011, 11:29

no przed wymiana uszczelki było to samo .. ;/ moze to byc pompa wody ?
czarto15
Nowicjusz

19 Sie 2011, 10:12

czarto15 napisał(a):no przed wymiana uszczelki było to samo .. ;/ moze to byc pompa wody ?

tez moze byc .. jakby pompa była to by na postoju był spokoj a podczas jazdy by temperatura wzrastała...dzieje sie z pompami ktore maja plastikowy wirnik ktory odrywa sie od oski pompy..
nie ma duzo roboty aby to sprawdzic wiec niech Ci mechanik luknie na to :wink:

powodzenia
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...

19 Sie 2011, 16:25

rano sprawdzilem tą pompe i ten wirnik w srodku chodzi ... chcialem dolac wody do zbiorniczka i patrze na zakretke i patrze nie ma uszczelki, sprawdzilem na necie czy ma byc i jednak ma byc.. kupilem nowy korek z uszczelka czekam jak mi silnik wystygnie doleje wody i zobacze czy dalej to samo bedzie sie dzialo... jak myslicie czy od tego moglo sie tak dziać ?
czarto15
Nowicjusz

19 Sie 2011, 20:46

sprawa rozwiazana... na korku nie bylo uszczelki.. nowy korek rozwiazal sprawe.. tylko 14 zl :P
a wymieniony termostat i uszczelka pod glowica na darmo.. dzieki wszystkim za pomoc :)
czarto15
Nowicjusz