REKLAMA
Dzień dobry wszystkim przeglądającym, przeszukiwałem forum i nie znalazłem odpowiedzi jak na razie na moje pytanie ani sam sobie nie bardzo potrafię odpowiedzieć. Poszukuję samochodu "na co dzień/daily" który spełniał by odpowiednie wymagania:
- pojemność max 2.5 litra (najlepiej 2.0 lub niżej - wiadomo - spalanie+OC)
- wolnossąca benzyna
- przyśpieszenie do 100 km/h między 8-9 sekund
- cena do 15 tyś.
- możliwość założenia LPG ze względu na tanie poruszanie (odpada bezpośredni wtrysk)
- łatwa dostępność części, dodatkowo które były by w normalnych cenach
- więcej niż 2 miejsca - Toyota mr2 itp odpadają
Fajnie by było gdyby:
- nie miał dwumasy
- nie był to Mercedes/BMW/Audi
- miał jak najmniejsze spalanie
- niska awaryjność
- hydrauliczna regulacja zaworów
Moje typy przeglądanych aut(losowo) to głównie Renault Clio Sport, Honda Accord VII, Honda Accord VI Type R, VW Polo GTI, Hyundai Coupe, Mondeo MK3 2.5 v6, Fiesta ST mk6, Civic Coupe VII, Mitsubishi Galant.
Coś tam na mechanice samochodowej się znam (gorzej z elektryką), więc podstawy w takim samochodzie sobie bym sam umiał ogarnąć i możliwie zmniejszać koszty użytkowania. Osobom, które nie znają się na LPG oraz strojeniu i chcą pisać komentarze typu " Panie, LPG nie da rady, to się od razu zepsuje" itp dziękuję z góry.
Najbardziej zastanawiałem się nad Fiestą mk6 ST, Renault Clio Sport oraz Mitsubishi Galantem(2.5v6) - czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tymi autami lub potrafi podać inne, które spełniały by wymienione wymagania? Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś pomysły/uwagi