Wóz do ~5k Lubuskie

28 Maj 2017, 16:50

Jeszcze takie coś. Lanos nawet ciekawy:

[link do oferty na Olx wygasł]

Corolla 99r. Tylko nie wiem czy przy tym przebiegu nie zacznie się dużo wymian, ale koleś pisze, że ładnie wszystko robił i garażowany(chyba największe szanse na jej wybór. przebieg może jest taki, ale w sumie na to nie powinno się tak patrzeć i wygląda na realny, tyle tylko pytanie jw.)

Jeszcze taki punciak...

I 323F

Mikkki
Początkujący

Auto: Honda Civic VI
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna

28 Maj 2017, 18:06

Lanos od handlarza, Punto imo też.

Toyota do obejrzenia w pierwszej kolejności
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Maj 2017, 19:09

Lanos od hanadlarza i tylko tyle chcę jak na mały przebieg? Toż to okazja :mrgreen:
Corolla malowana z tyłu ale obejrzyj bo ładnie się prezentuje.
Punto niczym Viper :naughty: wygląda ok ale zalatuje coś handlarzem.
Mazda nie za te pieniądze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

29 Maj 2017, 11:38

Ile Twoim zdaniem powinna mieć przebiegu 18-letnia corolla? 241 tysięcy kilometrów to jest naprawdę niewielki przebieg (o ile niecofany), można brać śmiało, bo te silniki dobrze serwisowane spokojnie robią po 350 i więcej tysięcy kilometrów.
Petento
Początkujący

Auto: .

29 Maj 2017, 12:19

Nie ma reguły co do przebiegu,często jest tak że auta które mają mniejszy przebieg są w gorszym stanie od tych co mają więcej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Maj 2017, 12:48

Historia i stan corollki oraz opinie przekonuja mnie i tak najbardziej z tych wszystkich aut jakie ogladalem w ciagu tego miesiaca? Umawiam sie i raczej ja biore :D Dzieki za porady i czas ;)
Mikkki
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automatyczne światła z czujnikiem zmierzchu
    Automatyczne włączanie świateł to prosty system, działający w oparciu o mierzący natężenie światła czujnik zmierzchu. Dzięki niemu światła mijania są automatycznie uruchamiane w momencie gdy zapada zmrok lub auto wjedzie ...

29 Maj 2017, 23:01

Mikkki napisał(a):Umawiam sie i raczej ja biore

najpierw to sprawdż dokładnie stan a nie napalaj się bo to zły doradca :wink:
Barol
Awatar użytkownika

30 Maj 2017, 22:30

Wiem, wiem. Ale już mam dosyć tych poszukiwań, a ta corolla wydaje mi się być najsensowniejsza. Po pogodzeniu się z silnikami do 1.6 przypomniałem sobie jeszcze o tym, bo nawet jak patrze jest bliżej niż Corolla i tak...

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ta jednostka wydaje się być wręcz idealna jak na moje potrzeby. Jedynie ten lakier niepokoi, że kiedyś było bite i źle położony lakier po naprawach czy coś. Jutro zadzwonię i popytam, bo jechać zobaczyć corollę czy to, to i tak dopiero będę mógł w ponieziałek.
Mikkki
Początkujący

30 Maj 2017, 23:25

Lakier raczej jest oryginalny (te plamy to standart w starszych autach).
Silnik jak najbardziej ok (ekonomiczny a zarazem dynamiczny).
Minusem jest niska cena jak na sprowadzone i już opłacone auto a gdzie zarobek handlarza?
Barol
Awatar użytkownika

30 Maj 2017, 23:53

Też racja, niby od prywatnej osoby, pewnie znalazł w niskiej cenie, w takiej sprzedaje a i tak może mieć zarobek. Więc coś może być nie tak. Nie wiem, pokrywa przy silniku dosyć pordzewiała, ale reszta wydaje się być czysta, a niby mówią, że jak czysty, to mogą chcieć ukryć wycieki itp. Najlepiej jakby ta Corolla była 5d to bym nad Civiciem się nie zastanawiał. Ale jedno, albo drugie w tym budżecie. Jutro podzwonię, zobaczymy.
Mikkki
Początkujący

30 Maj 2017, 23:58

Prywatna osoba nie sprowadza auta od tak :wink:
Barol
Awatar użytkownika

31 Maj 2017, 00:05

No dobra, racja. Zysk musi być. Może pordzewiała od spodu czy coś. Kurde, trapi mocno, a chciałoby się taką jednostkę. Bo jednak jak patrzę to i 3d nie 1.5 stoją drożej. Możliwe, że nie sprawdził wiele, albo i nic. Taka sprzedaż w pół ciemno. Corollka mimo wielkości i tak wygrywa ten pojedynek, przez prowadzoną historię i 10lat u jednego właściciela w kraju. Pewniejsza po prostu. Podobnie tak jak podsyłaliście mi tamtą nubirę jako dobry wybór, bo od jednego i w kraju(pomijając to, że jednak już za duża na mnie)
Bo lepiej jednak pewniejszą 3d, która posłuży pewniej jeszcze przez lata niż podejrzaną 5d, która może się rozsypać.
Mikkki
Początkujący

31 Maj 2017, 08:23

Ale z drugiej strony czy jest sens przesiadać się z Civica na Civica,wolałbym coś innego jednak.
Barol
Awatar użytkownika

31 Maj 2017, 12:17

Jak dla mnie jest. Bo znam i przede wszystkim lubię to auto, czuję się w nim pewnie i odpowiada mi jego specyfikacja (np długie biegi, w innych na jeździe próbnej dziwiłem się, gdy tak szybko się kręciły, niby na korzyść dynamicznej jazdy, ale nie jestem ghost riderem) Gdyby mój aktualny był 5d i mniej/brak rdzy tak aby pozbycie się jej nie przekraczało wartości :p To bym śmigał do śmierci któregoś z nas ;)

Dzwoniłem o gościa od Civica i jest tak:
*Ma warsztat, w którym sprzedają głównie części, ale jak mają zadbany egzemplarz to sprzedają w całości(może Niemiec sprzedał go w takim właśnie charakterze, bo u nich to raczej nie eksploatuje się wozów tak jak u nas i dla niego i podłóg standardów DE mógłby to być już tylko staruszek na części, aby się go pozbyć)
*Dach z lakierem mówił, że raczej ze starości, sprawdzał niby czujnikiem.
*Jeśli chodzi o rdzę, to stwierdził, że konserwowany. Daje możliwość wjechania na podnośnik i sprawdzenia.
*Jeszcze co do tego, że warsztat itd. Opowiadał, że zawsze sprawdzają ładnie auto pod każdym względem i wgl. Dodał, że z łącznikiem stabilizatorów może coś być, ale to tak 50/50
*Opowiedział sporo, sam pytałem o co tylko mogłem. Nie sprawiał wrażenia, że tylko kupił, sprowadził i wystawił.
*niby taki rzetelny, że i przegląd na jego koszt, bo większość handlarzy zawsze pisze/mówi, że na koszt kupującego.
*Więc skoro taki warsztat na części, to myślę, że autem można się zainteresować, bo nie jest to hurtowa sprzedaż jak w komisach czy u handlarzy.

Co wy o tym myślicie?
Mikkki
Początkujący

31 Maj 2017, 12:20

Mikkki napisał(a):Dodał, że z łącznikiem stabilizatorów może coś być, ale to tak 50/50

Niezły warsztat, jak nie wie czy łącznik jest dobry, czy nie.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007