Wóz do ~5k Lubuskie

31 Maj 2017, 22:13

Mikkki napisał(a):Opowiadał, że zawsze sprawdzają ładnie auto pod każdym względem i wgl

tak to ciekawe czemu większość trafia na części :roll:

Mikkki napisał(a): przegląd na jego koszt, bo większość handlarzy zawsze pisze/mówi, że na koszt kupującego.

sprawdzenie auta przed kupnem to 20zl na stacji więc no faktycznie majątek :mrgreen:

z jednej strony całość trzyma się kupy a z drugiej tak jak ja i poprzednik wspomnieliśmy,no nie wiem możesz podjechać obejrzeć ale na pewno się nie napalaj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Maj 2017, 22:37

Tak jak pisalem-poniewaz sciagaja auta dla czesci a sprzedaja w calosci tylko wtedy jesli trafi sie ladniejszy egzemplarz. Chodzi o caly przeglad wazny na 30 dni. W civicu nad corolla odciaga jedynie wielkosc. Corollka bardziej pewna, sprawdzona. Zobaczymy co sie jeszcze podzieje so tego poniedzialku.
Tak btw. Swoje pierwsze i tak kupowalem od miejacowego handlarza do pelnych oplat za 2k (civic vi 1.4 75km) a jedyne co poza podstawowymi rzeczami byl do zrobienia tlumik i linka recznego. Troche mysle, ze podchodzicie do tego nazbyt "profesjonalnie" gdzie takiemu mi przecietnemu Kowalskiemu moze tylko w glowie mieszac. Nie chce tutaj nikogo obrazac, to jedynie taka mala teoria.
Mikkki
Początkujący

Auto: Honda Civic VI
Silnik: 1.4

31 Maj 2017, 22:45

Mikkki napisał(a):przeglad wazny na 30 dni.

pierwsze słyszę :unsure:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

31 Maj 2017, 22:55

Przez to, ze sprowadzany a w de juz wyrejestrowany a w kraju nie? Srednio sie znam. Mowiac szczerze, to patrzac na corolle nie czuje takiej niepwnosci i kamienia na sercu, jak gdy zastanawiam sie nad civiciem. Moze jednak to duze auto nie jest az tak teraz potrzebne, bo rodzina to najpredzej za 5 lat a wtedy raczej beda inne mozliwosci niz civic.
I ogolnie doceniam i dzieki za uwage mojemu watkowi. Stal sie juz dosyc dlugi jak na ten dzial...
Mikkki
Początkujący

31 Maj 2017, 23:32

Mikkki napisał(a):Troche mysle, ze podchodzicie do tego nazbyt "profesjonalnie" gdzie takiemu mi przecietnemu Kowalskiemu moze tylko w glowie mieszac.
przyszedłeś tutaj i założyłeś ten temat, a więc niejako zaakceptowałeś ten "profesjonalizm" :ok: równie dobrze moglibyśmy napisać, żebyć brał w ciemno, bo na fotkach wygląda świetnie, ale przy obecnie dostępnych środkach ze wszystkiego zrobisz "perełkę".

To tak jakbyś poszedł do lekarza z kaszlem, bo wujek Janusz wmawiałby Ci raka płuc, a okazałoby się to zwykłym przeziębieniem :wink:
Ostatnio edytowany przez mike, 01 Cze 2017, 10:41, edytowano w sumie 1 raz
Powód: literówka
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

01 Cze 2017, 09:04

Jeśli auto jest wyrejestrowane w DE, to żadne ubezpieczenie 30 dni od handlarza nie obowiązuje. To zwykła ściema, bo nie możesz ubezpieczyć auta, które nie jest zarejestrowane, a ono nie jest.
Jak nie wierzysz to kup, stuknij radiowóz i zobaczymy czy ubezpieczyciel pokryje koszty, sam jestem ciekaw :D
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...

01 Cze 2017, 13:55

Widze, ze czasami czytanie ze zrozumieniem tutaj kuleje, albo czyta sie posty trzy po trzy...
Mikkki
Początkujący

01 Cze 2017, 14:29

Zawsze możesz kupić to co podpowiada Ci serce i mieć gdzieś nasze porady. Tak będzie najlepiej, bo nie oczekujesz porad, tylko poklepania po pleckach "wybrałeś dobre auto". Idź i kupuj.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

04 Cze 2017, 20:47

Dobra Panowie. Najpewniejsza Corolla sprzedała się zanim wgl miałem możliwość pojechać ją zobaczyć. Reszta aut nie napawa mnie optymizmem. Zmiana taktyki. Niedaleko siebie znalazłem Civica VI (tak, to samo, nawet rok i wyposażenie) tyle tylko, że silnik 14 is 90kM.

[link do oferty na Olx wygasł]

Niby niepokoi, że sprowadzony we wrześniu i już odsprzedaż. Brak przeglądu itd. ale na pewno pojadę zobaczyć. Swojego też kupiłem za tyle nie licząc kosztów tłumaczenia itd. a Sypie się tylko dlatego, że jako świeży kierowca chciałem tylko lać i jeździć.
Na zdjęciu prawego boku, tak na dole drzwi wydaje mi się jakby było tam uderzone. Cień, drzwi niespasowane z resztą, nieco odstają. Rzeczywiście tak jest na zdj. czy tylko mi się wydaje? I brak lewego plastikowego profilu.

Jeśli to wszystko kupa, to już wole remontować swojego...
Mikkki
Początkujący

05 Cze 2017, 14:40

Odpuść,sprzedaje handlarz więc ewidentnie ktoś się pozbył problemu i z jakiegoś powodu na pewno nie przeszedł przeglądu (to że piszę że może załatwić to żaden problem,dobra flaszka i za godzinę masz już podbity przegląd).
Barol
Awatar użytkownika