Wpływ włączonego ogrzewania na spalanie

16 Mar 2012, 16:29

chłopie a co ma wspólnego nagrzewnica w obiegu małym, która też jest chłodnicą, do termostatu co puszcza płyn na duży obieg jak jest już silnik dostatecznie rozgrzany??
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
0

17 Mar 2012, 14:21

wiem ze musi w tym cos byc bo kolega zima jezdzi bez ogrzewania a latem bez klimy bo oszczedza paliwo
to samo jak jedzie jakims skrótem to wylacza swiatla mijania no i nie slucha radia wcale bo oszczedza paliwko
piotrauto
Stały forumowicz

1

17 Mar 2012, 16:38

Piotrauto - no to podajcie sobie z kolegą ręce, bo oboje macie nierówno pod sufitem :evil:
Przepraszam wszystkich za te ostre słowa, ale piotrauto zaczyna mnie na tym forum drażnić coraz bardziej swoimi głupkowatymi wymysłami - zachowuje się jak dziecko poniżej przedszkola :evil: .
Proponuje z nim zakończyć dyskusje, bo dyskusja z nim może nieźle w mózgu namieszać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
1

17 Mar 2012, 20:43

jak jest zimny i wlaczymy ogrzewanie to wiecej pali niz na wylaczonym ogrzewaniu a jak sie juz nagrzeje to nie pali wiecej z wlaczonym ogrzewaniem oczywiscie nie ze nie pali nic wiecej niz na wylaczonym ogrzewaniu ale to sa sladowe ilosci i nie zobaczysz tego na spalaniu ogolnym.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
0

17 Mar 2012, 21:18

PROPONUJĘ ZAMKNIĘCIE TEMATU.
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Miejski model w nowej odsłonie - Skoda Citigo
    Na wiosnę 2017 roku najmniejszy model Škody zyskuje zmodernizowany przód nadwozia oraz zmiany we wnętrzu. Nową twarz modelu buduje przeprojektowana maska, grill oraz zderzak z wbudowanymi światłami przeciwmgłowe, ...