Wrocław - Mazury

15 Cze 2014, 18:39

Może ktoś polecić trasę? Nie jestem na bieżąco co się teraz pomiędzy dzieje, jakie drogi oddano do użytku itd. Google sugeruje przez Sieradz, Poddębice i dalej na Wawe, Wyszków i Ostrołękę. Ma ktoś jakieś obeznanie czy ta trasa jest OK. Da się w miarę równomiernie jechać czy może lepiej przez Płock i dalej Mławę? Ostatnio pakowałem się na Toruń przez Brześć Kujawski i wolałbym tego typu pokoleinowane drogi omijać.
Yarecki
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Wrocław
Auto: Peugeot 5008
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

15 Cze 2014, 22:10

Z Wrocławia pojedziesz S8 aż pod Złoczew. Dalej elegancka droga do Sieradza ( DK14 ). Dalej jak chcesz jechać na Poddębice, to ja proponuję lepiej jechać na Turek ( DK83 ) i dalej DW 470 do A2. I Potem A2 do Wawy i w Wawie na S8( nie wiem jak wygląda przejazd przez Wawę ). Potem DK8 do Radzyminia i dalej znowu S8 i DK8 na Ostrów Mazowiecki, Zambrów, Łomża i dalej w zależności gdzie chcesz jechać na te Mazury.
Ewentualnie spod Złoczewa ( jak się skończy S8 ) kierować się na Wieluń, Piotrków Trybunalski i stamtąd S8 na Rawę Mazowiecką, Mszczonów i przez Wawę na Radzymin.
Ewentualnie z Mszczonowa na Sochaczew, Płońsk, Ciechanów, Psasznysz i Szczytno. I dalej w zależności gdzie chcesz jechać.
Te trasy mogę polecić, bo ja nimi jeżdżę i jedzie się fajnie. Nie wiem tylko jak droga przez Wawę, bo ostatnio tamtędy nie jechałem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Cze 2014, 08:19

MotoAlbercik napisał(a):Nie wiem tylko jak droga przez Wawę

Jest remont mostu na Wiśle jak jedzie się S8 więc jeżeli już zostanie wybrana ta trasa to proponuję tak wyznaczyć podróż żeby przejechać przez warszawę w godzinach nocnych między 22 a 6 rano. Wtedy powinno odbyć się to płynnie.

Yarecki napisał(a):czy może lepiej przez Płock i dalej Mławę?

Jeżeli planujesz Mazury gdzieś w okolicach Olsztyna to może najlepiej przez Łódź i później od Strykowa A1 w górę aż do wysokości Grudziądza gdzie odbijasz na Olsztyn.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016

16 Cze 2014, 10:52

Sorki zmiana planów. Wyjazd będzie jednak z Opola na Kętrzyn. Dzięki za info a propos tego mostu. Wolałbym się w to nie pakować. Spróbuję Wawe całkiem jakoś ominąć. Może jednak przez Płock albo faktycznie na Sochaczew i Płońsk. Mam ruszać koło 11 rano.
Yarecki
Początkujący

16 Cze 2014, 11:29

Yarecki napisał(a):Może jednak przez Płock albo faktycznie na Sochaczew i Płońsk. Mam ruszać koło 11 rano.

Jeżeli nie będzie to piątek to możesz jechać tak: Częstochowa > Mszczonów > Sochaczew > Wyszogród > Płońsk > Olsztynek > Olsztyn > Mrągowo i Kętrzyn

Warszawę radze omijać bo wpakujesz się w największe korki.
ArteK
Forum Samochodowe

16 Cze 2014, 11:46

Erm... będzie piątek :)
Yarecki
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

16 Cze 2014, 12:06

Yarecki napisał(a):Erm... będzie piątek :)

No to na trasie Płońsk > Olsztynek może być spory ruch w godzinach popołudniowych i postój koło Mławy :)
ArteK
Forum Samochodowe

16 Cze 2014, 15:38

To nie za fajnie bo zapewne w tym czasie tam dotrę. Jakieś alternatywy?
Yarecki
Początkujący

16 Cze 2014, 20:57

Staraj się wyjazd przełożyć na noc, wtedy będzie luźniej. Możesz jechać, na częstochowa>piotrków>mszczonów>żyrardów> później A2 do warszawy i następnie S8 na białystok jak miniesz wisłę to w lewo na pułusk> ostrołęke i prosto na mrągowo i kętrzyn. W wawie mogą być troszkę korki na S8 nie powinno być tylko jak już będziesz wyjeżdżał z Wawy to pułtusk to mogą być, ale wielkiej tragedii nie powinno być. Później cały czas w górę i powinno być luźno, nie będzie jakiś większych miast, w mrągowie masz obwodnice.
PiotrMSC
Początkujący

Miejscowość: Lublin

16 Cze 2014, 21:24

Ja o 11 chcesz wyjechać, to nie masz wyjścia - Opole - Kluczbork - Wileuń - Łask - przed Łodzią zjedz na DK71 na Konstantynów Łódzki, Aleksandrów Łódzki i zgierz ( to żeby ominąć łódz ). I dalej na Stryków - Głowno - Łowicz - Sochaczew - Płońsk - Ciechanów - Szczytno - Mrągowo i Kętrzyn.
Innej drogi nie widzę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

16 Cze 2014, 21:49