Wrocław - Mielno

12 Lip 2014, 19:13

Cześć :piwo:
Ma ktoś może jakieś info nt. patrolów policji na trasie Wrocław - Mielno?
Którą trasą najlepiej jechać, żeby było najwygodniej?
Jak ktoś ma dobrą mapę fotoradarów to bym prosił choć znalazłem taką jedną dość rozbudowaną :wink:

Pozadawiam :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Lip 2014, 14:00

Jeżeli zamierzasz jechać tą trasą, co myslę, to na DK5 w miejscowości Wisznica mała jest fotoradar z ograniczeniem do 50 km/h. Dalej w miejscowosci Będkowo, przy stacji paliw lubią stać z radarem. Następne miejsce, gdzie lubią stać to obwodnica Trzebnicy, jakiś kilometr za skrzyżowaniem z DK340 - jest tam 70 km/h ( tak naprawdę nie mam pojęcia po co - chyba tylko po to, żeby policja mogła łatwy pieniądz zarobić... ).3 km dalej znowu policja z radarem. 2 km dalej, w lasku po lewej stronie lubi się czaić ITD. Na obwodnicy Prusic fotoradar ( ograniczenie do 70 ). Przed wjazdem do Rawicza znowu policja. Na wylocie Rawicza fotoradar ( 50 km/h ). W Dąbrówce foto ( 70 km/h ). W Golinie znowu foto ( 50 km/h ). Jakieś pół kilometra dalej foto od SM. W Kaczkowie następne foto ( 50 km/h ). Na wlocie do Radzyna na pierwszych światłach foto ( 60 km/h ). Za Radzyną, na dwupasmówce jeździ nieoznakowany srebrny VW Passat PL28514 oraz cyarna Skoda Octawia PL28511. W Lesznie za pierwszym rondem lubi stać ITD, ale oni się tam skupiają na ciężarówkach, bo mają tam wagę. Na wylocie z Leszna, zanim kończy się dwupasmówka lubią stać z radarem. Często stoją tam te nieoznakowane radiowozy i cykają fotki. 500 metrów dlaej znowu policja, ale skupiają się na wjeżdżających do miasta z przeciwnej strony. W Lipnie foto ( 50 km/h ). Między Lipnem a Radomickiem ( w połowie drogi ) zaraz za stacją BP znowu policja. W Radomicku foto ( 50 km/h ). W Lesie za Wydrowem znowu niebiescy. W miejscowości Śmiegiel znowu foto ( 60 km/h ). Cały czas kręcą się tam te dwa wcześniejsze nieoznakowane. Na obwodnicy Kościana przed trzecimi świałami foto ( 60 km/h ). W Kawczynie znowu foto ( 60 km/h ). Przed Stęszewem znowu foto ( 60 km/h ). W Szereniawie znowu foto ( 60 km/h ). W Komornikach na trzecich światłach policja. Na krótkim odcinku A2 między DK5 a S11 jeździ srebrny VW Passat PO58024.
Dalej nie wiem jak chcesz jechać, ale ja objeżdżam Poznań zjeżdżając z A2 na DW306 na Buk, Duszniki i potem z 306 zjeżdżam na DW187 na Szamotuły i wjeżdżam na DK11za Poznaniem w Obornikach. Za Obornikami, na DK11 w miejscowości Dziewicza Struga ( przed rondem na Rogoźno ) policja. W lesie w Polpielnie na skrzyżowaniu policja. Między Poznaniem a Piłą jeździ znany już srebrny Passat PO58024. Za Oleśniczką, przy skrzyżowaniu z DW183 stoi nieoznakowany radiowóz z kamerą ( 60 km/h , a fajna droga przez las ). W Pile, przed skrzyżówaniem z DW188 foto ( 70 km/h ) i troszkę dalej ITD. Przed wlotem do Szczecinka też ITD. Za Szczecinkiem policja. W Przydarginie foto ( 50 km/h ). W Kłaninie to samo. W Grzybnicy powtórka i Manowie powtórka. W okolicach kręci się szary Mondeo ZDR16CE. W Koszalinie 2x foto ( 50 km/h ). Koszalin warto objechać - na drugich światłach w lewo, potem do ronda, przez rondo prosto, przez następne rondo też prosto. Dopjeżdżasz do ronda z DK6 i nanim też prosto. Po kilkudziesięciu metrach kolejne rondo - na nim w lewo ( nie krajówką w prawo ). Po kilkudziesięciu metrach jest kolejne rondo i na nim w prawo. Przez kolejne dwa ronda prosto i na kolejnym w lewo ( tu już się wjeżdża na DK11 za Koszalinem ).
Powodzenia :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Lip 2014, 14:42

Dzięki wielkie za tak wyczerpującą odpowiedź! :wink:
Miałem jechać właśnie tą drogą, bo można jeszcze przez Wałcz, Czaplinek ale ponoć kiepska droga, dużo zakrętów, brak pobocza
Jednak myślałem żeby pchać się w Poznań i Koszalin ale jak da się ominąć to omijam.
Jeszcze raz wielkie dzięki :piwo:
Koniu
Forumowicz VIP

13 Lip 2014, 14:47

Przez Wałcz i Czaplinek nie jedz, bo tak jak piszesz - drogi nieciekawe.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

14 Lip 2014, 14:49

Hmm, a nie lepiej samolotem z Wrocławia do Gdańska?
Podjeżdżasz sobie spokojnie na parking strzeżony wrocław, zostawiasz tam samochód, lecisz samolotem do Gdańska. A później do Mielna dojedziesz spokojnie autobusem :) z powrotem też tak możesz zrobić, wyjdzie Ci szybciej, a koszt porównywalny :)
Fabrycznymol
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 4- 0- 0
Auto: Suzuki sx4

14 Lip 2014, 16:19

Niestety pogoda nad polskim morzem bywa różna więc jeśli nie ma pogody to wsiadam w samochód i jadę np. do Kołobrzegu a jeśli nie miałbym samochodu to jestem uwiązany w jednej miejscowości. A czy byłoby szybciej? No nie wiem, bo liczę około 6.5-7h. A samolot leci 1h, tylko potem autobus też będzie jechał z 5h więc wyjdzie podobnie a tłuc się autobusem to też żadna przyjemność :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Benzyna, diesel czy hybryda? Jaki silnik wybrać?
    Wybór pomiędzy benzyną, dieslem, a hybrydą zależy od wielu czynników, takich jak indywidualne preferencje, styl jazdy, środowisko, w jakim poruszasz się i budżet. Przyjrzyjmy się każdemu rodzajowi silnika oraz ...

15 Lip 2014, 08:24

Koniu napisał(a):A samolot leci 1h, tylko potem autobus też będzie jechał z 5h więc wyjdzie podobnie a tłuc się autobusem to też żadna przyjemność :wink:

A jeszcze dolicz czas na lotnisku przynajmniej 30min. no i bagaże które trzeba dźwigać :) Ja nawet jak by miało być o połowę taniej nie wybrałbym samolotu za bardzo lubię jazdę samochodem.
Koniu napisał(a):nad polskim morzem bywa różna więc jeśli nie ma pogody to wsiadam w samochód i jadę np. do Kołobrzegu

I to jest plus własnego środka transportu bo wypożyczenie np. skutera nad morzem jest drogie.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016

15 Lip 2014, 13:13

ArteK napisał(a):bardzo lubię jazdę samochodem.
Ja też.. więc chyba ten powód już jest znaczący a mój samochód jesto dość ekonomiczny na trasie :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

11 Sie 2014, 13:08

Najważniejsze w życiu są marzenia :)
p0ldekrakieta
Początkujący

Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Audi A4/Mazda RX8
Silnik: 1.6/1.3