Wrzucony plastik do otworu wentylacji

04 Paź 2018, 20:48

Dziecko wrzuciło to otworu od wentylacji plastikowy pręcik o średnicy około 1 cm, długość 6cm. Co mam z tym zrobić? Czy przy ciepłym powietrzu będzie wydzielal toksyn???
xyzalo
Obserwowany

04 Paź 2018, 21:22

Hmm.. raczej nie powinno nie ma tam aż takiej temperatury by rozpuszczać zaczeło go, a jeżeli to po prostu zaschnie i wklei się w plastik otworu wentylacyjnego.
gber44

04 Paź 2018, 22:18

xyzalo napisał(a): to otworu od wentylacji plastikowy pręcik o średnicy około 1 cm, długość 6cm. Co mam z tym zrobić?
W jakim to jest samochodzie? Zostało wrzucone do kratki wentylacyjnej na środku czy w jedną z bocznych kratek?
Dosyć spory ten pręcik patrząc na jego wymiary, tak bez problemu przeszedł przez kratki nawiewu?

Ja bym pomyślał na jego wyciągnięciem bo może latać luźno w tek kratce i stukać lub wpaść dalej i zablokować np. możliwość zamknięcia nawiewu tej kratki lub regulacji klapy nie wiem jakie auto i gdzie to wpadło ale w najgorszym przypadku może przedostać się do dmuchawy a to z kolei może ją zablokować.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

05 Paź 2018, 13:06

Toyota RAV4. Bez problemu, ponieważ kratki otworu były ustawione pod skosem co umozliwilo przedostanie się pręcika w głąb otworu..
xyzalo
Obserwowany

07 Paź 2018, 17:00

Przecież kratkę można wyciągnąć i zerknąć do środka i ewentualnie wyjąc to coś.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Verso (2009–2018)
    Ten model wypełnił lukę po dobrze przyjętej przez rynek Corolli Verso. Produkowana w latach 2009–2018 w tureckich zakładach Toyoty w Bursie, stylistycznie nawiązywała do poprzedniczki – Corolli Verso, ale również ...