Wskaźnik paliwa nagle poza skalą

20 Sty 2024, 20:13

Przemalowywalem Pontiaca Trans Am No i w którymś momencie wskaźnik paliwa wyskoczył poza max i tak sobie został, wcześniej podczas jazdy latał sobie w prawo lewo no ale działał. Nic nie odłączyłem ważnego, kilka mas odkręciłem jedynie i teraz się zastanawiam czy coś podczas moich prac coś się stało czy poprostu zbieg okoliczności?
Jak dobrze myślę to jakby coś było odłączone to wskazywał by 0 a w tym wypadku musi być jakieś zwarcie, dobrze myślę? Jak teraz dojść do ładu składu, dodam że nie ma dojścia do baku, trzeba by było go opuszczać a przy tym tłumiki.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Sty 2024, 12:06

Próbowałeś odłączyć i podłączyć ponownie licznik? Być może któraś masa miała tu znaczenie.

Kao napisał(a):wcześniej podczas jazdy latał sobie w prawo lewo no ale działał
To też nie jest raczej naturalne. Coś tam się pewnie zwiesiło, może zatankować na full i pojeździć trochę obserwując go czy będzie spadało wskazanie ilości paliwa?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Sty 2024, 15:59

Jest mocno poza skala wiec nie sądzę zeby sie zawiesilo

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jak dostalem auto bylo mniej więcej połowa baku
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

07 Cze 2024, 09:54

Źle ustawiony.
NieMechanik
Nowicjusz

07 Cze 2024, 11:25

NieMechanik napisał(a):Źle ustawiony
sory ale weź chlopie z takimi poradami wracaj skąd przyszedłeś :ok:

Finalnie znalazłem problem, masę która ruszałem dokręciłem ale jakoś słabo łączyło widocznie bo po wyczeszczeniu wszystko wróciło do normy.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyciągarka w pick-upie. Gadżet czy konieczność?
    Czy pickup 4x4 jest dobrym wyborem do jazdy w terenie? W czasie, kiedy z rynku stopniowo znikają kolejne klasyczne terenówki i w sprzedaży pozostaje już niewiele modeli w rodzaju legendarnej Toyoty Land Cruiser, coraz ...
    Pięć zasad kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz?
    Wokół prawidłowego stosowania sprzęgła narosło kilka mitów, które są popularne wśród wielu kierowców. Podpowiadamy oraz wyjaśniamy, kiedy i w jaki sposób używać pedału sprzęgła. Zwalniając, ...