Współwaściciel samochodu

26 Cze 2014, 18:49

Witam mam taki problem że kupiłem auto w niemczech i chce żeby mój ojciec był współwaścicielem ale nie ma go na umowie czy darowizna to jedyna opcja?Jeśli tak to czy będe musiał za to zapłacić jakiś podatek?
vicek91
Nowicjusz

Auto: Honda

27 Cze 2014, 12:45

vicek91 napisał(a): chce żeby mój ojciec był współwaścicielem ale nie ma go na umowie czy darowizna to jedyna opcja?
W momęcie rejestracji pojazdu w WK zgłaszasz ten fakt/oświadczenie pisemne/i zostanie dopisany jako współwłaściciel..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Cze 2014, 16:12

Nie chce już zakładać nowego tematu czy jak posiadam badanie techniczne niemieckie do 2016 r uwzględniął mi ten przegląd czy wyślą mnie w polsce na badania?
vicek91
Nowicjusz

Auto: Honda

01 Lip 2014, 10:42

vicek91 napisał(a): czy jak posiadam badanie techniczne niemieckie do 2016 r uwzględniął mi ten przegląd czy wyślą mnie w polsce na badania?
Tak przegląd jest uwzględniany ale tylko na rok od mometu wykonania w Niemczech.Mogą wysłać jesdynie na badanie dodatkowe tzn.ustalenie roku produkcji,nacisków osi itp.Koszt takiego badania to 60.-
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak marki premium zmieniają motoryzację
    Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...
    Renault ALASKAN pick-up
    Po wprowadzeniu do sprzedaży w 2015 roku Renault Duster Oroch, pick-upa o ładowności pół tony, Renault przedstawia model ALASKAN, jednotonowego pick-upa o nadzwyczajnym designie. Solidny i wygodny, jest on doskonale ...