REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Jezeli w DR pojazdu występuje współwłaściciel to w umowie k/s muszą byc wpisane wszystkie jego dane a mianowicie:tuomi napisał(a):czy wystarczy dopisać jego PESEL (skoro tylko on jest w dowodzie rejestracyjnym) i oczywiście załatwić podpis?
Migi60 napisał(a):Jezeli w DR pojazdu występuje współwłaściciel to w umowie k/s muszą byc wpisane wszystkie jego dane a mianowicie:
1/ nazwisko i imię
2/adres
3/pesel
Na wszelki wypadek to nie zaszkodzi...Wiesz jak z urzędasami jest... Ja napiszesz czarne na białym to zawsze jest pewność ze dwa razy nie bedziesz biegal do okienka...Pracowałem troche w tym temacie/SKP/to coś wiem...tuomi napisał(a):A informacje o dowodzie tożsamości (numer i seria dowodu osobistego) też są obowiązkowe w umowie
Oczywiście pózniej tez mozesz to zrobić.Najlepszy moment to przed odbiorem DR z WK ale nie ma tez problemu jezeli DR jest juz wydany.Robisz akt darowizny i na tej podstawie w DR dokonują wpisu współwłaściciela..zachary napisał(a):Czy później też można to zrobić?