Kupiłem moje pierwsze auto i umowe podpisałem tylko na siebie a chciał bym żeby ojciec był współwłaścicielem. Czy musze teraz od nowa pisac umowę czy da się to jakos załatwić ??
Skontaktuj się ze sprzedającym i powiedz,ze chcesz aby ojciec był wspówłaścicielem i czy da rade jeszcze zmienić umowe lub podaj mu te dane przez telef. i on je dopisze do umowy.
W urzędzie gminy lub w wydziale komunikacji, powinni mieć wzór umowy darowizny, wypełniasz, dajesz ojcu powiedzmy 50% auta, i tego samego dnia powinni go jeszcze wpisac do dowodu. Pamiętaj tylko, że w razie stłuczki ojcu mogą polecieć zniżki
Możesz darować ojcu nawet 1% pojazdu by stał się współwłaścicielem. Potem musicie już zawsze chodzić razem do urzędu komunikacji lub jeden drugiego może upoważnić
tu możesz pobrać upoważnienie do rejestracji
[link wygasł]
Nie zapomnij zapłacić 2% podatku w terminie 14 dni od daty zakupu.
tu możesz wypełnić i wydrukować deklarację PCC-3
[link wygasł]
pozdrawiam
Dariusz Sawicki
pozdrawiam
Dariusz Sawicki
Masz problem z rejestracją samochodu? Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Kawa w samochodzie - pić czy nie? Wielu kierowców stosuje kawę jako środek przeciwdziałający uczuciu zmęczenia wielogodzinną podróżą. Mimo to spożywanie jej w czasie jazdy stanowi potencjalne zagrożenie, ponieważ gorący napój może spowodować ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.