Wszystko popsute - golf 6

27 Cze 2020, 22:43

Mam problem ze swoim samochodem golfem 6. Zapaliła mi się kontrolka systemu wtrysku i przeczytałam, że mi zniknie jak odepnę akumulator, co niezwłocznie zrobiłam. Niestety dopiero po jakimś czasie doczytałam jak to robić i to chyba wynik pomyłki przy podłączaniu plusów z minusami, więc postanowiłam spróbować tak drugi i trzeci raz. Teraz nie dziala mi nic, mam kilkanaście kontrolek nie mam klimy, nie pokazuje mi prędkosci, kierownica się nie kręci, jestem załamana, jak mogę to naprawić sama ? Czy w tej sytuacji konieczne jest wezwanie lawety ? Ile będzie kosztować ewentualna naprawa ?
Tulka5248
Obserwowany

• 28 Cze 2020, 07:25

Sprawdzić bezpieczniki
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Cze 2020, 11:09

Tulka5248 napisał(a):Niestety dopiero po jakimś czasie doczytałam jak to robić i to chyba wynik pomyłki przy podłączaniu plusów z minusami, więc postanowiłam spróbować tak drugi i trzeci raz.
    Na jaki czas odłączyłaś akumulator? Przy podłączaniu pomyliłaś plus z minusem? Tu najważniejsze jest żeby nie zrobić zwarcia. To jak powinno się odłączać i podłączać akumulator opisane jest tu akumulator-w-naszym-samochodzie-vt27383.htm

Zamiast odłączać akumulator zawsze lepiej podpiąć się pod jakiś nawet najprostszy interfejs i sprawdzić jaki błąd kryje się pod kontrolką.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
      Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...