Wszystko popsute - golf 6

27 Cze 2020, 22:43

Mam problem ze swoim samochodem golfem 6. Zapaliła mi się kontrolka systemu wtrysku i przeczytałam, że mi zniknie jak odepnę akumulator, co niezwłocznie zrobiłam. Niestety dopiero po jakimś czasie doczytałam jak to robić i to chyba wynik pomyłki przy podłączaniu plusów z minusami, więc postanowiłam spróbować tak drugi i trzeci raz. Teraz nie dziala mi nic, mam kilkanaście kontrolek nie mam klimy, nie pokazuje mi prędkosci, kierownica się nie kręci, jestem załamana, jak mogę to naprawić sama ? Czy w tej sytuacji konieczne jest wezwanie lawety ? Ile będzie kosztować ewentualna naprawa ?
Tulka5248
Obserwowany

• 28 Cze 2020, 07:25

Sprawdzić bezpieczniki
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Cze 2020, 11:09

Tulka5248 napisał(a):Niestety dopiero po jakimś czasie doczytałam jak to robić i to chyba wynik pomyłki przy podłączaniu plusów z minusami, więc postanowiłam spróbować tak drugi i trzeci raz.
    Na jaki czas odłączyłaś akumulator? Przy podłączaniu pomyliłaś plus z minusem? Tu najważniejsze jest żeby nie zrobić zwarcia. To jak powinno się odłączać i podłączać akumulator opisane jest tu akumulator-w-naszym-samochodzie-vt27383.htm

Zamiast odłączać akumulator zawsze lepiej podpiąć się pod jakiś nawet najprostszy interfejs i sprawdzić jaki błąd kryje się pod kontrolką.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35