Wtryskiwacz instalacji VIALLE

11 Wrz 2019, 14:48

Witam! Próblem dotyczy bezpośrednio wtrysków... Posiadam auto z instalacją gazową VIALLE (jest to 5 generacja)... Na 5 z 6 cylindrów na bezpośrednim wtrysku mam umieszczone wtryski SIEMENS JEKA VIALLE15 tak samo jak na szóstym, różnica jest taka, że 5 jest fioletowe z zielonym oznaczeniem a jeden fioletowy z niebieskim. Czym one się różnią? Czy jest to jakaś inna przepustowość? Czy może być to powód wyskakiwania błędu EML i czy może to mieć wpływ na wypadnie zapłonu na innych cylindrach...? W załączniku dodaję zdjęcie o co dokładnie chodziło mi z tymi oznaczeniami i proszę o szybką odpowiedź, dzięki!
Tomasz99
Obserwowany

12 Wrz 2019, 10:07

Kolory na wtryskiwaczach oznaczają wydajność wtryskiwacza. Jest 5 kolorów. Uzależnione to jest oczywiście od mocy silnika. Nie wiem niestety, jaki kolor jest do jakiej mocy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Wrz 2019, 11:30

MotoAlbercik napisał(a):Kolory na wtryskiwaczach oznaczają wydajność wtryskiwacza. Jest 5 kolorów.
Dokładnie ale tu chyba chodzi o ten środek niebieski i zielony, a to chyba oznacza nowszy i starszy typ wtryskiwacza w tym przypadku.

Tu są kolory w zależności od mocy, załączam obrazek.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Renault Kangoo Z.E. - elektryczny samochód użytkowy
    Zaprezentowane po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Hanowerze w 2010 roku, a następnie w wersji Maxi na Salonie w Genewie w 2011 roku Renault Kangoo Z.E. Trafiło do sieci sprzedaży w Polsce we wrześniu 2012 roku. Model ...