Wtryskiwacz - reklamacja / gwarancja i dodatkowe koszty w warsztacie?

18 Lip 2023, 08:28

Witam
Citroen C4 Picasso wymiana wtrysku 1 szt. w lutym, następnie wymiana 3 pozostałych w marcu wszystkie nowe w tym samym warsztacie wymiana.
Początek lipca auto szarpie pojechałam na komputer gościu mówi że wtrysk 1 szt. do wymiany :x . Dzwonię do warsztatu mam gwarancję oczywiście , mam auto zostawić sprawdzą i jeśli to wtrysk to odeślą do firmy z której kupują. Czas reklamacji dwa tygodnie (masakra bez auta).Moje pytanie do Was. Czy ja będę musiała znów płacić za usługi warsztatu tzn. komputer, wymiana wtrysku itd. Jak to wygląda orientuje się ktoś? Nie uśmiecha mi się znów płacić za to samo.
Asia23
Nowicjusz

18 Lip 2023, 09:12

Jeżeli to warsztat ogarniał zamówienie z wtryskami to oni dają na to gwarancję i teoretycznie nie powinnaś nic zapłacić za dodatkowe rzeczy ale z tym różnie bywa.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Lip 2023, 09:20

Tak to warsztat zamawiał , a wymiana, diagnostyka i mocowanie wtrysku to koszt u nich 490 zł. dla mnie to dużo, kasy dlatego pytam.
Asia23
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Francuskie dotacje na wymianę aut
    Francuski rząd wprowadził w 2020 roku dotację na zezłomowanie starego auta i zakup mniej emisyjnego samochodu. Premia wynosi 3000 euro na auto spalinowe lub hybrydowe o emisji CO2 poniżej 137 g/km oraz 5000 euro na pojazd ...