WV Golf III. Ktos pomoże?

12 Sty 2010, 14:00

Wbrew pozorom ja zawsze staram sie miec wiecej beznzynki w aucie i tlumacze tez to mojej zonie, wiec tez zawyczaj ma te1/4-1/5 baku. Niegdy nie jeździmy trez na rezerwie :smile:
a jakbym miał zainwestowac do tego auta w pompke za 350zł to chyba bym musiał byc fanatykiem, albo kolekcjonerem :smile:
premier00
Początkujący

• 12 Sty 2010, 17:04

Cewka z modułem na 3 piny potrafi dawać iskrę a silnika się nie odpali.
    Iskra będzie we właściwym momencie.Można dać trochę benzyny do kolektora ssącego i wtedy spróbować odpalać.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

12 Sty 2010, 19:19

Słuchajcie może macie jakies podpowiedzi...
    otóż mechanik zaczał sprawdzac co dolega samochodowi, sprawdził pompe, która była zakładana jako przyczynę, ale z pompa wszystko ok. Natomiast podawana jest za duża dawka benzyny, zalewa az świece, dalej nie chce odpalić.
    Jakies sugestie?
    premier00
    Początkujący

12 Sty 2010, 22:35

wiec zostaje przekaznik od gazu,mogl sie zapiec i wtedy dzieja sie cuda, wtryskiwacz,nie zamyka icaly czas leci paliwo lub czujnik temp do kompa mialem takie przygody z golfami:)
    radek15
    Początkujący

Miejscowość: skierniewice

14 Sty 2010, 13:29

WItam. Po wizycie u mechaniora nareszcie juz wszystko ok. Domniemaliśmy co się stało, a okazało sie, że czujnik wału bym kiszka. Teraz juz wszystko smiga
    premier00
    Początkujący

14 Sty 2010, 21:34

premier00 napisał(a):WItam. Po wizycie u mechaniora nareszcie juz wszystko ok. Domniemaliśmy co się stało, a okazało sie, że czujnik wału bym kiszka. Teraz juz wszystko smiga

Kolego a jaki ty masz w tym golfie czujnik obrotów wału?
    Co to za silnik?
    Ja myślałem że tam jest aparat zapłonowy z czujnikiem hala a nie czujnik obrotów wału :-)
    Golf IV GTI 1.8 TURBO
    Nissan Terrano II 2.7 TDI
    BMW 328
    Bolo1989
    Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie