Wv polo z francji

18 Wrz 2014, 16:29

Dzień dobry. mam pytanie. mam możliwośc kupna wv Polo z Francji. i gdyby został sprowadzony to oczywiscie koszty przerejestrowania są duże... ale słyszałem że gdyby np Francuz przyjechał tym autem do Polski koszty są dużo mniejsze jeśli chodzi o rejestrację auta... a co w przypadku gdy auto jest zarejestrowane na Polaka który kupił we Francji to auto i i go tam na siebie zarejestrowal- mieszka tam od kilku lat... wtedy wiadomo nie potrzebne tablice eksportowe gdyby nim tu przyjechał... ale chodzi o np akcyze i inne rzeczy ... jak to jest??? dziękuję za pomoc
pierregeberit
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 02 1980
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: vw polo
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Wrz 2014, 17:29

Aut z Francji się nie kupuje, bo ludzie używają je tam jak tarany parkingowe :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

18 Wrz 2014, 19:00

nie pomogłes ..
pierregeberit
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 02 1980
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: vw polo
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Wrz 2014, 19:31

A Ty zadałeś pytanie w złym dziale :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Czy zawsze trzeba kupować nowy akumulator?
    Zimny, mroźny poranek. Twój samochód pokryty lodem po minusowej temperaturze w nocy. Wsiadasz, chcesz jak najszybciej go odpalić i rozgrzać. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce silnik jednak ani drgnie. Akumulator ...