REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
TwistAgain napisał(a):Warto spojrzeć na wielkość powierzchni matrycy
TwistAgain napisał(a):Do kręcenia filmów przydaję się też ruchomy ekran LCD...
Pytaj wujka google https://www.google.pl/webhp?hl=pl#hl=pl ... 4%99%C4%87 Co do lustrzanki to moim skromnym zdaniem dobry wybór.Jednak . Kolega Cię nęci opcją z obiektywem o ogniskowej 80-200 mm . Z tym nie wejdziesz do małego mieszkania zrobić fotkę. Trzeba by było wyburzyć ścianę aby objąć kadr. Tutaj przydała by się krótsza ogniskowa. W plenerze to co innego. Żeby być uniwersalnym trza mieć co najmniej dwa obiektywy. Noszenie tego wszystkiego będzie uciążliwe. Torba dedykowana by się zdała. Body z jasnym szkłem takim. 70-300mm jest prawie jak cegła. Cena za zestaw zdecydowanie przekracza podwójnie 1000 zł. No cóż dla pasjonata fotografii pewnikiem to żaden problem. Nawet gdy przyjdzie zrobić fotkę np. na dużej sali przy pomocy lampy błyskowej za kilkanaście setek zł bo ta wbudowana nie da rady. Za Nikona D5000 z obiektywem kitowy 18-55 mm plus dedykowaną Sigmę 70-300mm plus inne pierdoły trzeba było trzy lata temu wybulić ponad trzy koła.kkamykk napisał(a):Czyli, że im większa matryca, to tym większa ilość pikseli powinna być, tak?
62miko napisał(a):Ja miałem kupić canona ale stwierdziłem, że aparat w telefonie mi wystarczy.
kkamykk napisał(a):Wytłumacz proszę, jaki miałeś cel w napisaniu tego
W sklepie będzie taka możliwość ale dla kitowego obiektywu. Zazwyczaj o krótkiej ogniskowej. Zapinając do body coś dłuższego możemy mieć inne wrażenie. Nierzadko taki zestaw przy całkowicie wysuniętym obiektywie plus osłona przeciwsłoneczna ma pokażne rozmiary .Error404 napisał(a): to najlepiej iść do sklepu i wziąć do łapki aparat i zobaczyć czy wygodny.