Mistrzu:
1) Jeśli chodzi o spalanie silnika 100KM, benzynowe Audi 1.6 101KM kolegi pali mu w mieście 7.5l, więc sądziłem że to realne. Muszę mu powiedzieć, ze jego Audi nie ma prawa tyle palić i że się pomyliło
2) Jesli o BMW E46 chodzi, była już o nim dyskusja, nie chce mi sie tego powtarzać, zapraszam do czytania.
3) Jesli chodzi o maluteńkie auto - poszukuję miejskiego hatchbacka, a nie potwora V8 6l o masie 3 ton, więc uważam że to dość dziwna uwaga.
"*Spalanie z zachowaniem zdrowego rozsądku (bez wirów w baku), optymalnie do 8l w miescie. "
Optymalnie - oznacza to, że takie byłoby idealne, porządane, OPTYMALNE spalanie. Jesli samochód będzie palił 8.5 lub 9, a nawet 10 - jakoś się z tym pogodzę.
A co do przebiegów:
Fakt, być może na allegro każde Audi jest kręcone, ale ja jednak uważam że na te 10 - 15 egzemplarzy które przeglądałem z przebiegiem do 140 000, choć jeden nie jest kręcony
Ale może wszyscy jednak oszukują.
A tak w ogóle - to nie jest to temat do nabijania postów, więc jeśli nie masz konstruktywnych uwag, przemyśleń, sugestii, to nie pisz nic.
Obecnie temat można uznać za praktycznie zamknięty, chyba że ktoś zna powody, dla którego miałbym nie kupować Audi A3 1.9TDI z roku 99-02 z przebiegiem w granicach 140 000, wtedy proszę o informacje
Ewentualne przemyślenia, wrażenia z jazdy, sugestie i porady dotyczące tego modelu, również mile widziane. Pozdrawiam!