Wybór auta do 20 000, porównanie modeli, opinie użytkowników

31 Gru 2009, 18:21

jiGsaw napisał(a):jedziesz z tym do najbliższego salonu Audi, tam prosisz o rozkodowanie historii serwisowej pojazdu

to chyba tobie tylko w salonie audi tak zrobią bo ja ci gwarantuje że nie powiedza ze nie sa uprawnieni do takich rzeczy,bez własciciela i z wlascicelem nie wiadomo czego ale nie zawsze chca.ale ty pewnie jak zawsze wiesz lepiej :lol:
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

31 Gru 2009, 19:52

Hmmmm. Podobno serwisowanie volkswagenów można sprawdzić nawet w internecie, gdzieś o tym czytałem o ile tylko posiada się numer VIN.
Ja jak kupowałem samochód to podali mi bez żadnego problemu przebieg przy ostatnim przeglądzie oraz że auto nie było w serwisie naprawiane poza jakimś silniczkiem od klimy czy elektrycznych szyb już nie pamiętam dokładnie bo to było 2 lata temu. Teraz może jest inaczej ale w moim przypadku akurat uzyskałem informację, która była mi potrzebna.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

01 Sty 2010, 15:13

wejdz na forum Audi a4 i za pytaj czy tak łatwo dostać takie informacje w aso
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

17 Sty 2010, 22:01

Nieco odswieze temat - a co myślicie o Alfie 147?
Silnik 115KM 1.9JTD jest z tego co widze mocno fajny ;) (ponizej 10 sek do setki)
Do tego piękny wygląd i niezłe wyposażenie. Jakie są wasze opinie? (ale prywatne, nie zasłyszane)
Martinuz
Nowicjusz

18 Sty 2010, 21:28

Martinuz napisał(a):[link do oferty na Allegro wygasł][12]=all&a_enum[13]=all&a_enum[15]=all&a_enum[16]=2&a_enum[178]=all&a_enum[199]=all&a_text_i[1][0]=&a_text_i[1][1]=&a_text_i[4][0]=&a_text_i[4][1]=150000&a_text_i[5][0]=&a_text_i[5][1]=&a_text_i[14][0]=&a_text_i[14][1]=&buy=0&clear_cookie=0&distance=1&id=18062&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&p=1&postcode_enabled=0&state=0&city=&order=t&postcode=&price_from=&price_to=22000&view=gtext&change_view=Poka%C5%BC

one wszystkie sa oszukane?

TDI są wszystkie oszukane (no może w 99%, ale nie licz na to że trafisz na ten 1% :razz: ), a benzynowe to różnie, ciężko stwierdzić, ale jeśli sprzedający to handlarz to na 100% przebieg kręcony bo to norma w tym zawodzie. Nie patrz tak bardzo na przebieg tylko na stan auta!
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

18 Sty 2010, 21:56

Nie wszystkie tdi są oszukane, mój miał przebieg prawdziwy :mrgreen: 205 tysięcy w 4letnim aucie co raczej jest normą ale ludzie myślą, że w Niemczech kombi w dieslu robią 100 tys przez 10 lat i jak zobaczą przebieg 300 tys. to odrzucają auto, które może być w dobrym stanie i wolą kupić trupa z cofniętym przebiegiem. Przebieg nie odzwierciedla stanu auta! Należy patrzeć odwrotnie- przede wszystkim na jego stan, nie przebieg a diesle no niestety mają to do siebie, że nikt (oprócz mojego sąsiada, który praktycznie nie jeździ :mrgreen: ) nie kupuje ich od tak sobie, żeby stały w garażu.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Active Tourer 2012
    Koncepcyjne BMW Concept Active Tourer o harmonijnych proporcjach wyróżnia się sportową elegancją, potwierdzając jednocześnie, że kompaktowe rozmiary, funkcjonalność oraz wszechstronność mogą iść w parze z dynamiczną ...

18 Sty 2010, 22:11

Może masz ten szczęśliwy 1%? :P Poza tym skąd wiesz? Jesteś pierwszym właścicielem/odkupiłeś od kogoś z rodziny? :wink:

Dokładnie, przebieg nie jest najistotniejszą rzeczą na którą należy patrzeć, najważniejszy jest stan i bezwypadkowość, a te niestety ciężko sprawdzić jeśli nie masz dużej wiedzy fachowej...
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka