REKLAMA
Witam, wiem że na tym forum istnieje wiele takich przypadków, jednak nie chodzi mi o to, abyście napisali "golf, audi, opiel itp". Mam mocno sprecyzowane wymagania, jak i listę modeli. Interesują mnie głównie uwagi użytkowników, choć propozycje modeli nie ujętych w liście również mile widziane.
Najpierw parę słów o mnie - młody student, z niezbyt zasobnym portfelem. Mój budżet to 20 000pln, możliwy do nagięcia do 25 000 (więcej absolutnie nie da rady). Szukam czegoś w miarę dynamicznego (stąd wymagania co do mocy - 100 do 120km, jednak nic z GTI zachowajmy resztki zdrowego rozsądku). Auto musi być (w skrajnych przypadkach mogę odejść od tej reguły) hatchbackiem, sport-backiem lub podobnym typem nadwozia (względy estetyczne).
Oto lista wymagać (uporządkowane, aby łatwiej było się w nie zagłębić ):
*Budżet 20 000 (maks 25 000, nawet 30 000 ale to ekstremalne przypadki)
*Hatchback (optymalnie 3D)
*Moc 100 - 120KM
*Benzyna (słyszałem o wysokich kosztach serwisu Diesla)
*Dość atrakcyjny wygląd jak i wnętrze (młody człowiek lubi świecidełka;))
*Spalanie z zachowaniem zdrowego rozsądku (bez wirów w baku), optymalnie do 8l w miescie.
*Zawieszenie dostosowane do polskich warunków jazdy.
*Brak wymagań odnośnie miejsca z tyłu/bagażnika. Jeżdżę sam, maksymalnie z dziewczyną, zero bagażu.
*Auto niezawodne, nieawaryjne.
*Przebieg do 120 - 140 tys. km
*Rocznik powyżej 2000
Moje typy samochodów to (w kolejności od najbardziej do najmniej interesujących)
*Audi A3 I generacji - silnik 1.6 lub 1.8 (bez turbo)
*Opel Astra III GTC (piękna linia, obecnie posiadam Astrę I, więc i sentyment do tej firmy;) niestety CENA!)
*Opel Astra II (oraz Bertone) - tutaj odstępstwo od reguły hatchback.
*Volkswagen Golf IV lub V (o ile dozbieram) - niemiecka precyzja
*Honda Civic VII
Prosiłbym o pomoc w tym trudnym wyborze, szczególnie "codziennych" użytkowników wymienionych modeli. Jeśli ktoś zna samochód, którego nie wymieniłem na mojej liście, a spełnia podawane przeze mnie wymagania, proszę o kilka słów o nim.
Wszystkim serdecznym z całego serca dziękuję, i motoryzacyjnie pozdrawiam