Sleaze napisał(a):Wiadomo jaka jest opinia o jaguarach że sie psują itp. ale to przeważnie te z gazem jaguar z tego co kojarze strasznie nie trawi gazu
Mi się przypomina taka sytuacja zbliżona do Twojej mój serdeczny funfel zmienia często auta tak w sumie nie wiem o co mu biega
notabene dzięki niemu mam okazję przejechać się czymś dla mnie nowym i coś pochwalić albo zganić
No i kolega wymyślił że weźmie s220 albo XJa 4,0 no i... nie wziął ani jednego ani drugiego ponieważ mercedes miał rozjechana skrzynkę i problem z turbo a do tego tak ładnie opadł że sam załadunek na lawetkę trwał 1,5g.
A XJ miał uszkodzony tył no i niby wszystko prosto i ładnie tylko że zagwostką było aluminium które podrażało i to mocno naprawę.
Do tego zaczęło się sprawdzanie silnika i jedni twierdzili że V8 jest zaje fajne a drudzy twierdzili że po 150tyś.km. jak zaczyna się pierniczyć i to więcej stoisz niż jeździsz... tak naprawdę stwierdziliśmy że chyba się nie opłaca ryzykować... No i dodam że słabsze wersje parametrami tyłka nie urywają.
A tak właściwie chyba rozumiem Twoje potrzeby bo szukasz czegoś świeżego w klasie prestige no i przystępnego cenowo a prawda jest taka że jak kupisz tanio coś co jest naszpikowane wszystkimi moto wynalazkami to i tak dobrniesz do kwoty abstrakcyjnej jak na dany model a potem przy sprzedaży nawet nie zbliżysz się do tego co zapłaciłeś nie mówiąc o tym co włożyłeś...
Ja np: wybrnąłbym taaak
kupiłbym auto które mi się nie podoba wizualnie ale technicznie jest mistrzostwo świata czyli komfort vs osiągi vs ekonomia... dołożył bym felaśki troszku oryginalniejsze, springersy + detaling w stylu inne lampki itp. Personalizacja będzie coś tam kosztować ale główny koszt związany z feluskami jest odzyskiwalny a samo auto ma stałą cenę...
Dzida wkleił GS MK2 napisałeś że to auto nie podoba Ci się ale wpisz sobie na goole "lexus gs elbląg" wyskoczy Ci taki złoty egzemplarz i dalej Ci się nie podoba
A pomyśl że za serwis Twoich typów kupiłbyś dwa takie lexusy nie mówiąc że masz nagłośnienie mark levinson z oddzielnym subw., masz 2strefy klimatronica, super wykończenie no i ciszę o której inni mogą pomażyć...
A w kwestii osiągów :
441Nm
283KM
5,8s do 100km/h (katalogowo)
dostępne LSD
vvti oj... odczuwalne
No i wisienka na torcie spalanie 12-16lpg przy normalnym wykorzystaniu parametrów no i na lekkich felgach.
p.s
Takie cuś
[link do oferty na Olx wygasł]Chociaż raz powinieneś się przejechać taką V8ką na cichej gumce to gwarantuje Ci że szybko zmieniłbyś swoje preferencje
Zaproponowałem Ci rozwiązanie na które będzie Cie stać w 100% i będziesz się mógł skupić na korzystaniu z frajdy przyśpieszania/podróżowania a nie zastanawiać nad ruszeniem na raty.
I pewnie zaraz nasi spece od niemieckiej motoryzacji
stwierdzą że jestem mało obiektywny ale gwarantuje Ci że rozumiem Twoje potrzeby ( jako miłośnik i ujeżdżacz
hardcorowych awd
)i nie znajdziesz tańszego i wygodniejszego auta tej klasy...
A tak nawiasem mówiąc chętnie ustawiłbym się na jakiś sparing z Twoim BiTem