Wybór Auta do 30 tyś

25 Gru 2015, 15:07

Dłubie Dłubie bo wszystkie mi sie podobają :D No ale postanowiłem dozbierać i wtedy kupie jakąś Klase F :) Miło że Lex jest skuty Myśle jeszcze nad jaguarem XJ :) No ale pożyjemy zobaczymy :) Jak kupie to sie pochwale :) Dzięki wszystkim za pomoc :)
A4 B5 Sedan Quattro 2.7 BiT 460km
Sleaze
Nowicjusz

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: A4 B5 Quattro 2.7 BiT
Silnik: 2.7 BiT
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

25 Gru 2015, 15:18

Co prawda ponad budżet ale zobacz tego GSa:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - już dłubnięty i ciekawie wygląda.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

25 Gru 2015, 15:26

Serce z Supry miło ale Gs mi sie nie podoba :(
Sleaze
Nowicjusz

25 Gru 2015, 15:32

A taka Honda:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

25 Gru 2015, 15:41

Ooo ciekawa Hania Ale ja jednak wole coś z Klasy "F" :)

Dziękuje wszystkim za pomoc wybór padł na coś takiego :)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Sleaze
Nowicjusz

26 Gru 2015, 11:48

dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

26 Gru 2015, 13:05

Haha dobry szlif obrotomierz do 11k :D A widziałeś może to ?

Sleaze
Nowicjusz

26 Gru 2015, 14:10

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

26 Gru 2015, 14:51

Panowie fajne JZy wklejacie... :ok: Mój najulubieńszy silnik :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

26 Gru 2015, 15:46

Też lubie JZ :) Miło panowie że wrzucacie jeszcze ogłoszenia ale wybór padł na Jaguara XJ :) Zbieram kaske i +/- 4.0 benzyna wlatuje do kolekcji :)
Sleaze
Nowicjusz

26 Gru 2015, 16:12

Sleaze napisał(a):Jaguara XJ :) Zbieram kaske i +/- 4.0 benzyna wlatuje do kolekcji :)

Przewertował bym dokładnie temat bo z XJ jest tak trochę jak z MB w220 4,0cdi czyli niska cena nie bierze się znikąd... :ok: Z wyglądu zaje fajne autko :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

26 Gru 2015, 16:18

Ogólnie to tam troche bida nie ma tv a jak jest to raz na milion :D przyzwyczaiłem sie do E38 ojca ;3 Wiadomo jaka jest opinia o jaguarach że sie psują itp. ale to przeważnie te z gazem jaguar z tego co kojarze strasznie nie trawi gazu :)
Sleaze
Nowicjusz

26 Gru 2015, 17:05

Sleaze napisał(a):Wiadomo jaka jest opinia o jaguarach że sie psują itp. ale to przeważnie te z gazem jaguar z tego co kojarze strasznie nie trawi gazu :)

Mi się przypomina taka sytuacja zbliżona do Twojej mój serdeczny funfel zmienia często auta tak w sumie nie wiem o co mu biega :D notabene dzięki niemu mam okazję przejechać się czymś dla mnie nowym i coś pochwalić albo zganić :ok:

No i kolega wymyślił że weźmie s220 albo XJa 4,0 no i... nie wziął ani jednego ani drugiego ponieważ mercedes miał rozjechana skrzynkę i problem z turbo a do tego tak ładnie opadł że sam załadunek na lawetkę trwał 1,5g.
A XJ miał uszkodzony tył no i niby wszystko prosto i ładnie tylko że zagwostką było aluminium które podrażało i to mocno naprawę.
Do tego zaczęło się sprawdzanie silnika i jedni twierdzili że V8 jest zaje fajne a drudzy twierdzili że po 150tyś.km. jak zaczyna się pierniczyć i to więcej stoisz niż jeździsz... tak naprawdę stwierdziliśmy że chyba się nie opłaca ryzykować... No i dodam że słabsze wersje parametrami tyłka nie urywają. :lol:

A tak właściwie chyba rozumiem Twoje potrzeby bo szukasz czegoś świeżego w klasie prestige no i przystępnego cenowo a prawda jest taka że jak kupisz tanio coś co jest naszpikowane wszystkimi moto wynalazkami to i tak dobrniesz do kwoty abstrakcyjnej jak na dany model a potem przy sprzedaży nawet nie zbliżysz się do tego co zapłaciłeś nie mówiąc o tym co włożyłeś... :evil:

Ja np: wybrnąłbym taaak :D kupiłbym auto które mi się nie podoba wizualnie ale technicznie jest mistrzostwo świata czyli komfort vs osiągi vs ekonomia... dołożył bym felaśki troszku oryginalniejsze, springersy + detaling w stylu inne lampki itp. Personalizacja będzie coś tam kosztować ale główny koszt związany z feluskami jest odzyskiwalny a samo auto ma stałą cenę...
Dzida wkleił GS MK2 napisałeś że to auto nie podoba Ci się ale wpisz sobie na goole "lexus gs elbląg" wyskoczy Ci taki złoty egzemplarz i dalej Ci się nie podoba :D :?:
A pomyśl że za serwis Twoich typów kupiłbyś dwa takie lexusy nie mówiąc że masz nagłośnienie mark levinson z oddzielnym subw., masz 2strefy klimatronica, super wykończenie no i ciszę o której inni mogą pomażyć...

A w kwestii osiągów :

441Nm
283KM
5,8s do 100km/h (katalogowo)
dostępne LSD
vvti oj... odczuwalne :D
No i wisienka na torcie spalanie 12-16lpg przy normalnym wykorzystaniu parametrów no i na lekkich felgach.

p.s

Takie cuś
[link do oferty na Olx wygasł]

Chociaż raz powinieneś się przejechać taką V8ką na cichej gumce to gwarantuje Ci że szybko zmieniłbyś swoje preferencje :naughty:

Zaproponowałem Ci rozwiązanie na które będzie Cie stać w 100% i będziesz się mógł skupić na korzystaniu z frajdy przyśpieszania/podróżowania a nie zastanawiać nad ruszeniem na raty.

I pewnie zaraz nasi spece od niemieckiej motoryzacji :D stwierdzą że jestem mało obiektywny ale gwarantuje Ci że rozumiem Twoje potrzeby ( jako miłośnik i ujeżdżacz :D hardcorowych awd :D )i nie znajdziesz tańszego i wygodniejszego auta tej klasy...
A tak nawiasem mówiąc chętnie ustawiłbym się na jakiś sparing z Twoim BiTem :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

26 Gru 2015, 17:29

Można sie ustawić na sparing bit to lubi :) GS fajne auto ale jednak nie przemawia do mnie mi sie dobrze od taty pożyczało m60 4.0 :D e38 :D i od tego sie zaczeło że chce coś z "F" no i jaguar wydaje mi sie bardzo kuszącą propozycją :)
Sleaze
Nowicjusz

26 Gru 2015, 17:40

Sleaze napisał(a):Można sie ustawić na sparing bit to lubi :) GS fajne auto ale jednak nie przemawia do mnie mi sie dobrze od taty pożyczało m60 4.0 :D e38 :D i od tego sie zaczeło że chce coś z "F" no i jaguar wydaje mi sie bardzo kuszącą propozycją :)

Ok z "F" już się nie wtrącam :D
Z BiTem była by zabawa :ok:
szybki
Moderator - Tuning