22 Lip 2013, 22:34
Witam serdecznie !
Jestem świeżym użytkownikiem forum, planuje zakup auta. Moje wymagania: samochód musi mało palić, musi być mało awaryjny, mało zużyty , serwisowany w ASO, musi mieć skórę najlepiej jasną, klimę najlepiej co najmniej 2 strefową i ponad 100km.
Mam ogromny dylemat, mój zakres to 28tys.
-Jaguar X-type z silnikiem diesla 2.2. - co o tym sądzicie? Spalanie znam, nigdy nie miałem okazji jechać tym autem, jak drogie są części no i jak często się takie auto naprawia?
Myślałem też o X, 3.0 V6 zagazowanym, co sądzicie? Jakie koszty napraw? Który silnik trwalszy 2.2D czy 3.0 benzyna zagazowana?
-Jaguar S-type 3.0 V6 zagazowany co sądzicie? Jakie koszty napraw?
-Volvo S60 lub S80 2.4 D5 jakie są koszty napraw? Lepiej wybrać S60 czy S80? Co sądzicie o tym aucie?
-Mercedes E-klasa W211, wybrać 2,7 czy 2,2 CDI? Jakie są koszty napraw w porównaniu do reszty kandydatów ? Który z tych silników mniej pali? Który silnik jest mniej awaryjny? Do którego silnika części są tańsze? Jak się te autko wgl sprawdza?
- BMW serii 1 E81- myślałem o 118D 143km, chyba najbardziej oszczędny. Jaki silniczek diesla do tego jeszcze polecacie, z tych oszczędniejszych? Który z całej gamy jest najmniej awaryjny?
-BMW serii 5 E60 530D 218 KM- spalanie pewnie największe, ale jak tutaj jest z cenami części, jaki silnik jeszcze polecacie? Jak jest z awaryjnością?
-BMW serii 3 E90- myślałem o 318D 143km i 320d 177km- który silnik lepszy, jakie jeszcze polecacie? Jak jest z awaryjnością? Jak jest z ceną częśći?
-Audi a4 b6 1.9TDI
-Volkswagen Passat b6 1.9TDI
- Opel Signum lub astra 2.2 DTI 125km co myślicie o tym silniku, jakie ceny części w porównaniu do innych?
-Saab 9-3 TiDs 150km co myślicie o tym silniku, jakie ceny części w porównaniu do innych?
Jeśli szukałbym już jednego z tych aut to na pewno w full opcji mam na myśli skórę lub alkantarę , klime itp.
Które auto wybrać? Zależy mi na oszczędnej jeździe, ale i na tanich częściach i niskiej awaryjności.
+ Zdaje sobie sprawe że auta są z różnych segmentów
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam : )
Ostatnio edytowany przez
czaja1295 22 Lip 2013, 22:46, edytowano w sumie 2 razy