Nie znam tej mazdy ale po zdjęciu mogę wywnioskować jedno. Samochód ujeżdżany przez pseudo tuningowaca ( po bokach nakleki z tymi chińskimi krzaczkami i te felgi...) dam sobie wgłowę uciąć, że zamontowany jest też agrotuningowy wydech przelotowy. Więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że samochód oszczędzany nie był
Roverka znam bardzo dobrze i z czystym sumieniem polecam. Silnik bardzo dynamiczny mimo, iż 600 już coś tam waży. Apetyt na paliwo dość umiarkowany. Rover szczególnie 600 to elegancki stateczny samochód ale gangsta style??:D Wiele opini o roverze słyszałem ale żeby to była ,,gangsterska bryka" to pierwsze słyszę. Nie mniej jednak roverka polecam, trzeba tylko uważać na rudą Jak chcesz się pobawić w pseudo gangsterkie klimaty to prędzej jakaś stara siódemka albo stara s-klasa... Wogóle jaka kwotą dysponujesz?
Ostatnio edytowany przez kirin88, 23 Lip 2013, 08:32, edytowano w sumie 1 raz
kirin88 no to sie mylisz bo madzia nie ma rynny tutaj link do niej [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ogólnie wygląda ładnie ale na 100% dostała w tył (klapa krzywo spasowana).
Rover od typowego handlarza więc tutaj bym uważał. [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
No Mazda trochę zrobiona pod sport i pewnie silnik nie był oszczędzany, ale to V6 144KM to kusi. Teraz dopiero zauważyłem mankament z tą klapą, ale zobaczymy może nic poważnego. Pomruk V6 pod maską chyba i tak mnie przekona.
Rover - mam do niego 240 km i kurcze daleko trochę ;/ Ja w nim widzę taki styl właśnie hehe spójrz na niego ;
Mam do przeznaczenia 7 tysięcy i liczę na negocjacje. Te auta są w granicy 6-7 tysięcy złotych.
Zakupiłem tą Mazdę i bardzo fajnie się nią jechało. Przyspieszenie na 3, 4 czy 5 przyprawia o uśmiech. Obwodnica Wrocławia ciekawa trasa. Dojechałem pod dom i po zgaszeniu silnika postanowiłem sprawdzić czy odpali ponownie, otóż odmówił jakiejkolwiek współpracy poza elektryką, ale tu o mechanikę chodzi. Otworzyłem pokrywę silnika i co zauważyłem to olej w zbiorniku chłodzenia, strasznie. Samochód odpalił kiedy opadła temperatura, ale nie próbowałem jechać, chciałem sprawdzić czy załączy.
Możliwa awaria uszczelki pod głowicą. Może mała chłodnica ?oleju?, która niestety miesza olej z płynem. Silnik pracuje równo i trzyma niskie obroty po odpaleniu.
Orientujecie się w kosztach naprawy? A może znacie firmę, która może naprawić tą usterkę i kilka innych drobnych, o których już wiedziałem, a także inne modyfikacje wykonać, np. folia na szybę, car audio.
Z jakimi kosztami jeśli chodzi o ten olej muszę się liczyć?
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Hybryda oczami dziecka Hybrydy są dziecinnie proste w budowie i w obsłudze – tak orzekli mali eksperci po dniu spędzonym z hybrydowym Aurisem. Toyota zaprosiła ośmioro małych miłośników motoryzacji do udziału w projekcie "Hybryda oczami ...
Najprawdopodobniej uszczelka pod głowicą do wymiany lub chłodnica oleju. Wskazana natychmiastowa wymiana gdyż w przeciwnym razie grozi to uszkodzeniem silnika (olej osadza się również w całym bloku,głowicy i chłodnicy. Jak się osadzi więcej to coś przytka. Później przegrzejesz silnik i wydatek będzie większy).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
no właśnie dlatego auto niestety stoi na parkingu teraz. orientujesz się Barol jakie mogą być koszta wyczyszczenia układu chłodzącego bądź w gorszym przypadku całego silnika tak?
edit/ auto pracuje normalnie, poza tym groźnym wyciekiem
Xedos ma wadę w postaci nisko osadzonego zbiorniczka wyrównawczego. Drobne nieszczelności w układzie i usterka wyglądać może jak uszczelka pod głowicą. Może być to a może też być uszczelka. Samochód jakby sportowy a więc nieoszczędzany na 100% . Zimny silnik duże obroty i wywiało uszczelkę.
Mam znajomego mechanika. Dzwoniłem do niego. Koszt uszczelki + cała robocizna w Xedos to koszt 1200 – 1400 zł. Najpierw trzeba jednak sprawdzić czy układ jest szczelny.
czyli pewnie wyniesie koło 3 tysięcy za całość ech nie znam się na tym, ale tak właśnie sobie myślalem, że koszta mogą być znaczne
dzięki fredi za info
edit/ Mazda została odstawiona do warsztatu. Niestety kilka dni musi tam pozostać.
1. Ważne uszczelki głowica - czyszczenie zbiornik wyrównawczy płynu chłodzącego
2. Dodatkowo rozrząd akumulator chłodnica klimy pływak poduszka amortyzująca
3. Chcę zrobić car audio przyciemnić szybki
4. Może kiedyś, nie spieszy mi się blacharka lakier
Dużo do roboty, najważniejsze mechaniczne naprawić, żeby Mazda mogła pokazać na co ją stać. Poprzedni właściciel nie zadbał o nią. Teraz ja muszę to zrobić, bo auto musi jeździć. Kiedy będzie zrobiona pokaże co ma mi do zaoferowania.
No nic, wszedłem w tzw. bagno i teraz należy się wygrzebać.
w sumie to robię taki większy remont sinika, ale zostawiam ten co jest. będzie wszystko wymienione wraz z płynami
nie wiem czy dobrze, ale lubię ten samochód i chyba muszę doprowadzić go do ładu. nie może się marnować. z czasem chciałbym zająć się wyglądem, ale najpierw mechaniczne sprawy, bo to najważniejsze, jej serce.
Ty lepiej sprawdź sobie skrzynię biegów. Ostatnio jeździłem oglądać różne samochody i najczęstszą zamaskowaną usterką właśnie była skrzynia biegów. Nawalone drobno zmielone trociny. Zarówno w silnikach jak i w skrzyniach był dolany doktor, aby samochód wyciszyć.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.