Wybór pierwszego auta

11 Wrz 2010, 19:09

Rozpisałem sie troche ogólnie i o tych linkach ale sobie przypadkowo usunąłem tą wiadomość a drugi raz mi sie nie chce pisać bo nie pamiętam co dokładnie mi sie nasuneło :???:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

11 Wrz 2010, 19:17

Nie no spoko jak Ci się znowu nasunie :razz: i będzie ci się chciało napisać to się nie obrażę jak to zrobisz... :grin:
Kubol91
Początkujący

Miejscowość: poland
0

11 Wrz 2010, 19:19

To zaraz napisze podobnego posta :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

11 Wrz 2010, 19:22

Zwłaszcza wypowiedz się o tych passatach i audi bo vectre i bmw raczej sobie odpuszczę.
Kubol91
Początkujący

0

11 Wrz 2010, 19:29

To tak:
kowalsky w ogłoszeniu pisze że do poprawy są 2elementy blacharskie i że auto posiada normalne ślady użytkowania (moim zdaniem jakieś ryski,zadrapania itp.) no i tak jak pisałem trzeba by było sie temu bliżej przyjrzeć czyli na żywo.
Witek2010 ten pasek miażdzy :shock: a co do felg to nie którzy takie mają i żyją.

A teraz co do linków to wybrałem te najlepsze no i troche moich uwag:
Passat:
drugi był poruszany jakoś nie dawno na forum,nawet sam go zaproponowałem w jakimś innym temacie,wygląda na zadbanego ale to wkońcu komis więc prawdopodnie odpicowany na handel.
Ten ostatni (kombi) ciekawe co auto z Zawiercia robi w Chrzanowie :mrgreen:
co do reszty to wyglądają ok.
Audi 80:
najlepiej wyglądają te - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] i [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
BMW:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko ten spojler i [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Vectra ta ostatnia.

uff :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

0

11 Wrz 2010, 19:37

Dzięki za fachową ocenę.
Kubol91
Początkujący

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy silnik CDTI ECOTEC 1,6 spełnia normy Euro 6
    Wprowadzenie całkowicie nowego czterocylindrowego silnika wysokoprężnego Opla to kolejny etap w procesie odnowy portfolio jednostek napędowych. Silniki CDTI ECOTEC o pojemności 1,6 litra, są drugą z kolei rodziną nowych silników ...

11 Wrz 2010, 19:39

Troche było tam jeszcze nie jasności ale mówiłeś że narazie tylko tak orientacyjnie to nie pisałem tego,jak będziesz miał coś konkretnego to pisz :wink:
Barol
Awatar użytkownika

0

11 Wrz 2010, 19:41

kurczę teraz coś zauważyłem to 1 audi to automat (nie wchodzi w grę bo co to za przyjemność machać drążkiem tylko do przodu i do tyłu :razz: ) a 2 coś mi tu nie pasuje chociaż może po prostu pomyłka bo koleś napisał że jest z 1996 a audi 80 B4 produkowano do 1995...
Kubol91
Początkujący

0

11 Wrz 2010, 19:49

Co do tego drugiego to mniej więcej też chodziło mi o to (te moje niejasności),80 B4 była produkowana do 1995r ale może chodzić o pierwszą rejestracje auta (wyprodukowane w 95r ale 1rej 96r) albo poprostu gościu sie machnął albo poprostu jest to składak i nawet cenowo tak wygląda bo 80 z koncówki produkcji kosztują dwa razy drożej niż ten z linku.
A co do tego automatu,też tak kiedyś mówiłem nigdy nie kupie automatu bo to szajs ale kiedyś pięknego dnia przekonałem sie do tego i teraz wiem że automat to jest nie głupia rzecz i nie powiem nawet przydatna.
Barol
Awatar użytkownika

0

11 Wrz 2010, 20:22

składak to oznacza że lipa czy jak??? postaraj się mi to wytłumaczyć. a co do automatu to może jak będę miał 50-60 lat :razz: narazie nie wyobrażam sobie jazdy bez sprzęgła i litery H :grin:
Kubol91
Początkujący

0

11 Wrz 2010, 20:28

Kubol91 napisał(a):składak to oznacza że lipa czy jak

To zadna lipa.Byl okres kiedy były tak rej.w WK a dlatego zeby zaplacic mniejsze cło.Przed przekroczeniem granicy trzeba było wymontować silnik,skrzynię biegów itp
Po ocleniu WK rejestrowal to jako skladak wpisując rok prod.w ktorym został zarejestrowany pierwszy raz w Polsce... :!: :!: Faktyczny rok prod.takiego sam.mozna rozkodować po VIN nadwozia... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
0

11 Wrz 2010, 20:28

Składak tzn składany z 3-4innych autek i jak będziesz miał np stłuczke z Yarisem to u niego odpadnie tylko zderzak a Ty będziesz miał troche pofatygowane auto :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

0

11 Wrz 2010, 20:30

barol91 napisał(a):Składak tzn składany z 3-4innych autek

Oj Barol,Barol...popraw się... :!: :!: :mrgreen:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
0

11 Wrz 2010, 20:35

Czyli reasumując składak jest twardszy (w sęsie wytrzymałości a, nie zawieszenia :grin:) i lepszy od że tak powiem nie składaka...
Kubol91
Początkujący

0

11 Wrz 2010, 20:40

Opla bym odrzucił na starcie. Z pozostałych to najlepsze będzie E36, ale również najtrudniejsze do dostania w odpowiednim stanie za te pieniądze. Czego konkretnie oczekujesz od auta? Passat będzie najbardziej praktyczny i najtańszy w eksploatacji, Audi oferuje nieco więcej, kosztem powyższych.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
0