Wybór pierwszego auta.

13 Mar 2013, 17:03

Witam!
Niedawno zdałem prawo jazdy i zastanawiam się na kupnem pierwszego auta. Musi ono być na gaz, nie wymagam wiele, ważne żebym nie musiał do niego dużo dopłacać po kupnie, żeby części były w miarę tanie a auto niezawodne. Mój fundusz to maksymalnie 5 000 plnów.
Rozmyślam nad vw polo III 1,4 lub 1,6. Czy możecie mi powiedzieć czy byłby to dobry wybór a jak nie to czy podsuniecie mi jakieś inne propozycje.
Pozdrawiam !
zloty321
Obserwowany

Auto: Nie Mam

13 Mar 2013, 17:57

Z tego co wiem to niemieckie silniki dobrze znosza gaz, wiec VW bylby dobrym wyborem, tylko musisz przy nim uwazac na blache
Damian106
Początkujący

Prawo jazdy: 15 11 2006
Auto: Mitsubishi Colt

13 Mar 2013, 18:17

Tak jak poprzednik wspomniał,silniki dobrze znoszą lpg ale uwaga na rudą.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Mar 2013, 20:42

Okej, czyli wychodzi na to że autko powinno mi dobrze służyć, tak tak wiem że ruda lubi się tam zabawić. Dziękuję za pomoc !
zloty321
Obserwowany

Auto: Nie Mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jazda latem na zimówkach to zły pomysł
    Możesz nie być tego świadomy, ale pewnie w Twoim kręgu znajomych czy sąsiadów znajdzie się ktoś, kto jeździ na oponach zimowych. A może robisz to właśnie Ty? Czy warto tak ryzykować? Nie każda opona potrafi zapewnić ...