Witam forumowiczów
![Uśmiechnięty :)]()
Otóż jako młody kierowca (prawko zdałem w grudniu) szukam dla siebie pierwszego autka.
Autko służyć mi będzie głównie jako środek lokomocji na uczelnie (6 razy w miesiącu, 50km w jedną stronę), oraz jako wozidło do pracy (niedługo zmieniam robotę więc przydałoby się mieć ewentualny dojazd
)
Miesięcznie myślę że będzie jakieś 500-800 km.
Czego oczekuję od autka?
Najlepiej samochodzik któremu nie straszny jest gaz.
Sedan lub hatchback, 4/5 drzwiowy.
Fajnie, gdyby nie wyglądał zbyt staro.
Samochody, którymi jestem w miarę zainteresowany:
Opel vectra B/C, honda accord VI, galant, i tu w sumie moje pomysły się kończą
![Smutny :(]()
Macie jakieś propozycje innych samochodzików ? Najlepiej z woj. zachodniopomorskiego. Ew. jakie silniki polecacie do wyżej wymienionych samochodzików. Dodam, że interesowałyby mnie silniki z przedziału 1,6 - 2 l (chyba, że warto zainteresować się jakąś inna pojemnością).
Budżet jakim dysponuję to około 10 tys. Jeśli trafiłaby się jakaś perełka warta uwagi, to w sumie jestem w stanie dołożyć z 1,5-2 tyś. (+ wiadomo jakiś budżet startowy
)
Z góry dziękuję za wszystkie porady i pomoc .
PS. Dodatkowo pytanko, jaki samochodzik, pasujący z wyżej wymienionym opisem polecalibyście ściągnąć z niemiec ? (tak aby cena+ opłaty wynosiły max. 10 tys). (ojca dobry znajomy ściąga autka z niemiec, i w sumie nikt do tej pory nie narzekał, a kilku ich było, więc po znajomości za drobną opłatą mógłby pomoc
).