REKLAMA
Kłaniam się wszystkim
Jestem na etapie wyboru pierwszych własnych 4 kółek. Prawko mam od paru lat a i doświadczenie też zdążyłem jakieś zgromadzić.
Dysponuję nędzną kwotą ~3000 zł i stabilnym zatrudnieniem za średnią krajową więc planuję się zakredytować i poszukuję samochodu za łączną kwotę 15 000 zł.
Wymagania (od najważniejszego):
- oczywiście bezawaryjność. Nie wyobrażam sobie bardziej demotywującej sytuacji niż spłacanie rat za wiecznie popsuty samochód. Przeżyję skłonność do korozji ale z mechaniką chciałbym mieć względny spokój.
- przestronność - wszelkie Yarisy, Corsy i inne mikrusy odpadają. Może być jakiś SUV, minimum sedan ale najlepiej kombi
- komfort (oczywiście bez szaleństw). Wydaje mi się, ze wspomaganie i klimatyzacja (może być manualna) to moje must have. Bez reszty bajerów raczej się obejdę. Aha - podłokietnik Kocham to w samochodach i choć to mało poważne jest to dla mnie ogromny atut
- Możliwość sprawdzenia historii - czyli VIN+data rejestracji+numer rejestracyjny
- Osiągi i dynamika raczej bez większego znaczenia (zakładam że te 90KM będzie - obejdę się bez dodatkowych kucy)
Zastosowanie auta
90% to jazda miejska, do pracy i z powrotem. Od czasu do czasu przeprowadzka czy wypad na rower/narty w jakieś ładniejsze rejony.
Nie mam preferencji co do marki choć widziałem nawet Mercedesy w203 w tej kwocie. Kusi, nie powiem ale rozsądek bierze górę. Z tego co zdążyłem się oczytać to Mazda 6 jest rozsądnym wyborem. Widywałem też ASTRY III.
Jestem z Radomia - średnio mam czas na pielgrzymki po całej Polsce w poszukiwaniu samochodu więc ograniczyłbym się do woj. Mazowieckiego (a najlepiej do Radomia/Warszawy).
moje propozycje:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tak wiem, księżniczka (czy tam królowa nawet) lawet.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - wydaje mi się, że to optymalny wybór. Zbyt wiele psioczenia nie znalazłem na nią.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - trochę nudna może ale nie pogardziłbym
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - nic nie stuka nic nie puka
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - moja skrywana miłość ale powiedziano mi, że naprawy drenują portfel
Oczywiście powyższe linki są raczej propozycjami modeli anieżeli konkretnych egzemplarzy. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.