Wybór samochodu do 3000zł max.

20 Lip 2010, 13:23

Widac na zdjęciach że ten samochód miał jakąś nieprzyjemna przygodę.
Ale te mazdy podobają mi się mają taki bardziej młodzieżowy styl.
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

20 Lip 2010, 15:46

nie weim czy dobrze uwazam ale to Tipo z pierwszego posta to wydaje mi sie jakies pokrecone bo z tego co sie orientuje Tipo Granturismo byly z 2 litrowym silnikiem a nie 1,6 (jesli ktos wie lepiej niech mnie poprawi) :wink:
wujekk87
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec

20 Lip 2010, 16:07

Ja bym się nie napalał na konkretny model tylko szukałbym cokolwiek co jest w stanie jeżdżącym w swojej okolicy, bo jak masz zamiar robić trasy na oględziny auta to stracisz te 3 klocki na same podróże
Frugo
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

20 Lip 2010, 16:44

Dokładnie za 3tys najlepszą opcją jest szukanie auta w jak najlepszym stanie a nie sugerowanie się marką czy czymś innym,poprostu patrz na stan jak będziesz kupował,nawet rocznik schodzi na drugi plan.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Lip 2010, 21:37

Zrobiłem dzisiaj przejażdzkę po Grudziądzkich komisach i stwierdzam że - za 3000 zł dostane tak doje***ny szrot ze lepiej skuter sobie kupic :D
Komisy sobie odpuszczę ;)
major122
Nowicjusz

Miejscowość: Grudziądz

20 Lip 2010, 21:49

No i prawidłowy tok myślenia,choć ta R19 co wcześniej podałem wyglądała całkiem ok,widziałeś ją może??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony samochodowe, co warto o nich wiedzieć?
    Produkcja opon to oddzielna gałąź przemysłu samochodowego, przeżywająca dynamiczny rozwój, spowodowany zwiększeniem się wymagań wobec ogumienia. Trafiające do produkcji samochody oferują coraz to lepsze osiągi i posiadają ...

20 Lip 2010, 23:39

Tak Barol91 nawet siedziałem w tej reni. Powiem Ci że nie czułbym się w tym samochodzie. Taka klaustrofobia jakaś. Wrażenie miałem jak w jakimś maluchu. Taki dziadkowy pojazd.
Ogólnie był to jeden z lepszych samochodach w tej cenie z komisu... Ale nie dla mnie :D

Jutro jadę 30 kilometrów obejrzeć mazde 323f , moją wymarzoną :D
Oby było wszystko OK
major122
Nowicjusz

21 Lip 2010, 06:20

To daj znać potem co i jak :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

21 Lip 2010, 08:14

Mysle ze warto sobie na wstepie zadac pytanie czy chcesz sie ladowac w skarbonke, na ktora teraz wydasz 3 tys, a potem dolozysz drugie tyle zeby jezdzill... A moze skuter?
master-blaster
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

21 Lip 2010, 08:53

Master Blaster Za skuter podziękuje :D
Piździkami czołgałem się od 4 lat :P
major122
Nowicjusz

21 Lip 2010, 14:36

A może Daweoo Nexia. Sam mam podobny problem. Także szukam auta za 3000 zł. Jak na razie tylko tyle mam i zaczynam poważnie myśleć nad Nexią. Co o tym myślicie ? Co prawda stary ostatnio coś przygadywał że może mi dołoży na Seata Cordobę 1 oczywiście w benzynie ale to jest jak na razie nie pewne. Więc trzymam się Nexi. Z wyglądu nie najgorsze, ale interesuje mnie wasza opinia.
mgalon
Nowicjusz

Miejscowość: Czaple

21 Lip 2010, 14:38

mgalon napisał(a):A może Daweoo Nexia.

To się jeszcze jakieś Nexie ostały? Myślałem, że wszystkie ruda zeżarła :mrgreen: Nie no żartuje ale ruda to największa bolączka Kadeta w koreańskiej wersji :(
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

21 Lip 2010, 15:15

Ja Ci zaproponuje lawete malczanów :lol:
Do wyboru do koloru:D

A tak na serio to bym wybrał Felicje. Jej wada to to, że jest dziadkowa a ty jestes młody.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

21 Lip 2010, 15:16

No wiadomo że rudą się spotka na Nexii, trudno oczekiwać od auta za 3000 zł super blachy. A jak ogólnie się to auto sprawuje chodzi mi o awaryjność itp ?
mgalon
Nowicjusz

Miejscowość: Czaple

21 Lip 2010, 15:59

Mój znajomy ma nexie od nowości (czarne blachy itp.). Większych problemów z nią nie ma. Rdzy praktycznie niema dlatego,że każde ognisko rdzy konserwował. Ogólnie jest ok, ale ja bym został przy felce :grin:
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa