Wybór samochodu dostawczego

05 Lut 2012, 21:49

Witam, chciałbym kupić starszy samochód dostawczy w cenie do 10000zł. Interesują mnie Iveco, Fiat, Citroen, Renault i Peugeot. Długość paki ponad 3m. Żeby można było wozić na nim 2 tony.
Które są najmniej awaryjne i które najmniej palą, które są najwygodniejsze :?:
Co polecacie, a może coś innego :?:
A może ktoś ma coś takiego w dobrej cenie do sprzedania :?:
jak coś to pisać na forum albo na PW
nicki14
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

25 Lut 2012, 20:10

Z tych, które wymieniłeś to mnie zawsze Iveco najbardziej podchodziło.
ciężarowy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 1987

07 Mar 2012, 00:01

ten samochod to chyba nie bedzie juz na kategorie B jesli chcesz 2 tony ładowności dobrze myśle??
Ja osobiście jeździłem iveco i fiatem z czego iveco było bez wiekszych usterek co nie moge powiedziec o fiacie. Jeśli chodzi o wygode czy prowadzenie nie było wiekszej różnicy.
michel92
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 05 2001
Auto: VW Lt28 2,4D/Fiat Siena1,6 16V

08 Mar 2012, 14:36

Oczywiście, żadne autko nie ma ładowności w dowodzie 2000kg, ale do przewozu takich ciężarów celuj w Iveco :)
bartek4334
Początkujący

Miejscowość: KMP

15 Mar 2012, 10:42

hej , ja też na etapie poszukiwań auta. Postanowiłem otworzyć firmę transportową. Ojciec mi doradza Iveco, chyba się zdecyduję, ale potrzebuje jeszcze czasu na zweryfikowanie tego. Poważnie też zastanawiam się nad sprzętem . Może wiecie w jakiej firmie zaopatrzyć się w akcesoria do zabezpieczenia ładunku? Macie sprawdzonego dostawce? Wiem , że to z innej beczki ale może ktoś ma przydatne info
Jankis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 04 1984
Auto: Honda Civic 2001

16 Mar 2012, 14:53

Iveco ma dobra renomę, polecam. (co do usprzętowienia , zorientuj się w ofercie Viki, zajmują się sprzedażą pasów, listw kotwicznych, etc. – link do nich -http://sklepzpasami.pl/
pablokowal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 1999
Auto: BMW X3 XDRIVE 2.0D
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Stacja "Circle K" w Polsce zastąpi nazwę "Statoil"
    Stacje Statoil w Polsce zmienią w najbliższych miesiącach nazwę na Circle K. Zmiana marki rozpocznie się na polskim rynku 11 maja br. i obejmie całą sieć Statoil, która liczy 350 stacji paliw. Obiekt pilotażowy w Opolu ...
    10 samochodów, które powinny stać się kabrioletami
    Są cięższe, bardziej skomplikowane i wymagają dodatkowej pielęgnacji. Ale odwdzięczają się stylem i bardziej bezpośrednimi wrażeniami z jazdy. Kabriolety mają coś w sobie. Jednak ich opracowanie jest dla producentów ...