kirin88 napisał(a):I nie jest to tylko kwestia napędu ale też wielu rozwiązań technicznych, o których można by się długo rozpisywać.
Jakich skoro dzisiejsze SUVy to zwykłe kombiaki z większym prześwitem? W dodatku często nie oferowane z napędem 4x4 lub tylko w najbogatszej wersji? Tutaj mi chodzi o współczesne auta naszpikowane elektroniką. Ktoś kto kupuje SUVa za 40-50tys. raczej do lasu nim nie pojedzie, a na asfalcie będzie ssał w porównaniu z Subarakiem czy prawdziwym Quattro
![OK :ok:]()
Gdzie chcesz wjechać SUVem w pełnym chromowanym orurowaniu na dużych alufelgach?
Dlatego uważam akup tego auta za bezsensowny w tekiej konfiguracji i takim przeznaczeniu.
kirin88 napisał(a):daewoo musco, opel frontera, wiele modeli suzuki
tam jeszcze mamy ramę czyli typowo terenowe rozwiązanie. Nawet i reduktor się trafia. Fajne w teren, niespecjalne na asfalcie.
edit:
żeby pokazać bezsensowność zakupu tego auta podam porównanie na przykładzie uwielbianego u nas VW (aby mnie nikt nie posądzał o stronniczość) przy uwzględnieniu rabatów:
http://www.samar.pl/__/52/52.t/1/Por-wn ... c=0,493633zestawiłem Golfa VII kombi, Tourana i Tiguna z 4x4, który musi być w SUVie z czym się wszyscy zgadzamy. Warto dopłacać 20tys. względem Golfa i 25tys. względem Tourana za lipny napęd 4x4, gorsze osiągi i wyższe spalanie? Wg mnie nie.