sekacz19 napisał(a):
Z moich propozycji :
Opel Astra Bertone
Ford Cougar
Golf IV
Ford Focus
Fiat Stilo
Alfa Romeo GTV
Seat Ibiza
VW POLO
Ford Puma
Mazda MX-3
Mazda 323C,F
Toyota Celica
Renault Clio
Skoda Fabia
Nissan Almera
To auto ma być po prostu autem. Będę używał go do wożenia siebie samego jak także do wyjazdów z kolegami czy z dziewczyną. Ja nie zwracam uwagi na to czy mi w samochodzie wygodnie, dlatego też Coupe mi odpowiada. Postawiłem na Cabrio, ponieważ akurat ten model po obniżeniu i dodaniu szerokiej felgi pięknie się prezentuje. Kombi, ponieważ bardziej mi się podoba od sedena 156. Głupi powód, ale tak po prostu jest.
Z Twoich propozycji na niektóre auta również zwróciłem uwagę:
1. Ford Cougar - dość egzotyczne auto jak na Polskę wg mnie. Sylwetka auta ładna, ale zawsze wydawało mi się, że na tym się kończy w tym samochodzie. Rasowy wygląd, a czy silnik 2.0 136km jest wystarczający do tego samochodu? Cougar wydaje mi się ciężkim samochodem, a wiadomo jak większa masa to za słaby silnik zużywa więcej benzyny. Oczywiście nie jestem znawcą i to jest tylko moje zdanie i uszczęśliwi mnie ten kto z równa z błotem moją teorię
2. Ford Focus - podobnie jak z Cougar'em. Interesowałby mnie typ 2/3, jednak sport bardziej przemawia do mnie w samochodzie. I znowu silnik <2.0 jest dość mocny (115km?). Focus to najchętniej z silnikiem 2.2
![Smile :)]()
(chyba).
3. Seat Ibiza - jednak za mały jest ten samochód, ale na pewno godny uwagi. Ja mierzę 196cm wzrostu , ale jestem szczupły. Bardziej skłaniał bym się ku Seat Leon
4. Golf IV - solidny, spokojny, bez polotu samochód. Wydawało by się, że idealny dla mnie, ponieważ ja też jestem taką oazą spokoju, bez fajerwerków człowiekiem, ale jednak coś mnie od niego odpycha, mianowicie pospolitość. Gdzie się nie spojrzę Golf. Zamiast Golf'a lepiej bym się czuł w Audi a3. Moje marzenie z nastoletnich lat
5. Opel Astra Bertone - hmm długo się temu samochodowi przyglądałem. U mnie w mieście jeździ naprawdę ładna Astra Bertone w takim pomarańczowym kolorze (kobiety mnie zabiją, bo to chyba nie jest pomarańczowy). Tylko, że zastanawia mnie fakt czy Opel zdołał zrobić odpowiedni silnik do tego samochodu? Ciągle mam tu na myśli silniki do 2.0 pojemności.
6. Nissan Almera - tutaj to tak jak z Golfem, solidny samochód, ale przeważa w nim spokój.
Ja poszukuję jednak czegoś z delikatnym pazurem, czegoś co będzie dawało mi przyjemność z jazdy samemu, ale też bezpiecznie dowiezie mnie i moją dziewczynę do punktu B.
Auto, które pozwoli dokonać na sobie delikatnych przeróbek i przy tym będzie ładnie wyglądać. Wg mnie auto musi mieć charakter, tzn. nie podoba mi się, że ludzie kupują samochód i po prostu nim jeżdżą aż się zepsuje. Ja chcę coś w swoim aucie zmienić, żeby miało właśnie swój oryginalny wygląd.
Dziękuję sekacz19 za Twoje propozycje. Myślę, że obrócę się o 180 stopni i zacznę szukać czegoś innego niż Alfa chociaż nie postawiłem na niej jeszcze krzyżyka. Z Twoich propozycji najbardziej by do mnie przemawiał Ford Cougar choćby z tego powodu, że to auto podoba się także mojej partnerce
Liczę, że ktoś bardziej zgłębi tajemnicę tych aut, które podał sekacz19.