Wybór wzmacniacza i mostkowanie

12 Gru 2019, 13:48

Witam piszę tutaj by zasięgnąć porad i pomocy znawców car audio. Jestem nowy w tych sprawach Ale trochę czytałem na Internecie. Potrzebuje porady przy wyborze wzmacniacza i wytłumaczenia mi jak wygląda mostkowanie i na ilu kanałach można to robić bo słyszałem że możliwe jest mostkowanie nawet na 6-kanałowym wzmacniaczu np: Black star 6000. Czy da się to zrobić by podłączyć Tubę/skrzynie basową 500w RMS do tego wzmacniacza po zmostkowaniu? Mam u siebie Skrzynię mac audio mpe 112p Ale nie wiadomo ile to ma mocy
RoxelloX
Nowicjusz

12 Gru 2019, 14:24

Możesz tak zrobić pod warunkiem że wzmacniacz dopuszcza takie podłączenie. Czasem można to zrobić odpowiednim przełącznikiem na wzmacniaczu i wtedy na jednym wyjściu masz taką moc pod którą podłączasz sobie tubę lub subwoofer.

Kupując wzmacniacz musisz to dokładnie sprawdzić.

RoxelloX napisał(a):Czy da się to zrobić by podłączyć Tubę/skrzynie basową 500w RMS do tego wzmacniacza po zmostkowaniu?
Masz już taką tubę czy dopiero planujesz jej zakup oraz zakup wzmacniacza?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

13 Gru 2019, 23:23

Mam tubę tą mac audio od kolezki oddał mi i potrzebuję wzmacniacza i szukam w przyzwoitej cenie do tej mocy albo do wyższej jakiegoś który by umożliwiał takie mostkowanie. Pewnie by było to moc 400/500 rms
RoxelloX
Nowicjusz

16 Gru 2019, 14:02

A jakie masz radio? Są w nim wyjścia RCA przedwzmacniacza? Masz osobne wyjście na subwoofer?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Drift kontrolowany z najwyższą prędkością
    Nissan ustanowił rekord świata Guinnessa w kategorii driftu z najwyższą prędkością. Specjalnie przygotowany NISSAN GT R NISMO z roku modelowego 2016 wszedł w poślizg kontrolowany przy prędkości 304,96 km/h. Masato Kawabata, ...