Wybrane typy do 30K

17 Sty 2013, 14:02

Witam

Potrzebuje rady w doborze auta do 30tys (konkretnej do 28tys. pozostałe 2 bedę musiał zainwestować w naprawy po zakupie). Typ coupe.

Cechy jakie biorę pod uwagę:
- wyróżniający się wygląd
- niezbyt wysokie koszta eksploatacji
- mała awaryjność
Autem będę jeździł często. Zarówno w mieście jak i w trasie.

Interesuje mnie auto z zainstalowanym LPG lub benzynowe- odpowiednie tańsze by cena instalacji gazu razem z autem nie przekroczyła 30k. Mam watpliwości co do Diesla ze względu na koszta.

Podam teraz parę typów, które mi sie podobają:
- Każdy model mercedesa C/CLK coupe (oprócz starego okulara). -W gazie lub na dieslu (wg statystyk spalanie na dieslu nie jest wysokie- czy tak wychodzi w praktyce?)
- Audi TT (Jestem dość wysoki, mam 190cm wzrostu z hakiem. czy takie auto nie będzie dla mnie za małe?)
- Mitsubishi eclipse III lub IV lub Mazda RX8 (wiem, że dla niektórych będzie śmieszna propozycja gazu w tych autach jednak spalanie mnie przerażanie. Prosze o sam komentarz jak wygląda sprawa z instalacją gazu w tych autach)

Będę wdzięczny za komentarz i radę. Jeżeli macie Państwo jakies propozycje innych aut to zapraszam serdecznie.
Pozdrawiam.
szu999
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 01 1985
Auto: nie mam

17 Sty 2013, 15:27

Mazde bym na starcie odpuscil z racji na Silnik vankla. Moze BMW? Tu masz temat http://lpg-forum.pl/ktore-bmw-e39-1995-2003-t27110.html Napewno będzie sporo miejsca.
Co do TT trzeba osobiscie sie fatygować bo jednak takie typowe sportowe auta wysokie nie sa.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Sty 2013, 15:37

TT jest wręcz klaustrofobiczne :D Mazda odpada, jeśli chcesz mieć małe koszty... BMW e46 byłoby dobre
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

20 Sty 2013, 23:09

Nie wiem jak pracuje Mitsubishi Eclipse na gazie, ale popytałbym. Wydaje się najciekawszą opcją.
Xyoz
Początkujący

Prawo jazdy: 22 12 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Seat Toledo
Silnik: 1.6 101km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    BMW Concept Z4 Coupé 2005
    BMW Concept Z4 Coupé zostało stworzone z myślą o kierowcach ze sportowym "zacięciem", którzy cenią wysokie osiągi, dlatego samochód zapewnia podróżującym uczucie przebywania tuż nad nawierzchnią, ...