Wycena kosztów naprawy Audi A4 B6

07 Lut 2017, 06:40

Witam bardzo bym prosił o wycenę kosztow robocizny,usług lakierniczych w moim aucie. Drzwi przód i tył(kompletne) ,blotnik i lusterko kupiłem pod kolor . Oprócz tego zderzak przedni do zdemontowania i zamontowania drugiego (trzeba pomalowac) ,montaż lusterka i wymiana całego przedniego kompletnego pasa z chlodnica mi itp. Wszystkie części kupowałem sam a więc bardzo bym prosił o wycenę kosztow robocizny (demontażu uszkodzonych i montażu nowych drzwi , tak samo zderzak przedni
+ malowanie ,wymianę blotnika lusterka )
W załączniku dodaje uszkodzenia lewego boku . Z góry dziękuję. :)
klops2580
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 12 10 2012
Auto: vectra
Silnik: 1,6 16 v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

08 Lut 2017, 05:58

Podpowie ktoś coś więcej?
klops2580
Początkujący

08 Lut 2017, 12:52

klops2580 napisał(a):Drzwi przód i tył(kompletne) ,blotnik i lusterko kupiłem pod kolor
A w jakim są stanie? Może wystarczy tylko wymiana? Tu powinieneś sobie poradzić sam nie jest to skomplikowane :) a jak złożysz wszystko do kupy to wtedy zdecydujesz czy potrzebny jest lakiernik (tu koszt z elementu musisz liczyć około 350zł).

Nie widzę przodu na zdjęciach, ale jak mocowania zderzaka nie są połamane to również sam zamontujesz, a malowanie jak wyżej (zderzak może być trochę droższy u lakiernika).
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

09 Lut 2017, 02:14

dzwi przód i tył kupiłem w kolorze , błotnik też , zderzak kupiłem uzywany do malowania . Samochód zamierzam oddac do wyspecjalizowanego zakladu.
klops2580
Początkujący

20 Lut 2017, 17:47

Jeżeli nie masz doświadczenia to lepiej oddać to w ręce dobrego fachowca, tak aby spasowanie elementów też było na dobrym poziomie, a nie każdy odstający od siebie,. Jeżeli masz zakupione drzwi oraz inne elementy- tym lepiej bo teraz pozostaje wycena samej robocizny w konkretnym zakładzie.
Bracks
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Citroen c5
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

05 Gru 2017, 00:58

Nie no, ludzie, nie potraficie wyregulować drzwi na zawiasach? Paranoja jakaś.
Posiedzi z kluczem cały dzien to sie nauczy. Jaki wyspecjalizowany warsztat?
Do czego? Do zmiany błotnika wiszącego na kilkunastu śrubach?
Do wymiany drzwi wiszących na 4 śrubkach + 1 od ogranicznika? A potem imbus i regulacja zamka? No ludzie!
speedyrider
Początkujący

Zdjęcia: 5
Miejscowość: Łomianki
Prawo jazdy: 19 07 1985
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Taczka
Paliwo: Inne
Typ: Inny
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat Tipo - kompaktowy sedan
    Fiat TIPO to całkowicie nowy, czterodrzwiowy samochód, stworzony od samego początku jako trójbryłowy sedan, zgodnie z koncepcją "Born to be Sedan ", co pozwoliło wydobyć zrównoważone kształty włoskiego ...