Wyciąganie karty SD z radia - Ford Focus

13 Sty 2021, 14:38

Witam,

Posiadam Focusa z 2012 roku. Radio z navi - nie wiem jakiej nazwy - wpisując AHU wychodzi najwięcej podobnych.

Jeździłem z mapą 2012. Znajomy sprzedaje auto, a miał mapę 2016. Chciał mi ją dać, ale niestety nie działa. No i teraz zaczyna się problem...

Klikam kartę, wysuwa się, ciągnę, ale coś ją trzyma... Nie da się wyciągnąć dalej, niż to co samo wychodzi po kliknięciu... Myślałem, że może ktoś obczaił jakiś system antykradzieżowy, ale wtedy i odpalenie auta by pomogło. Jak wyciągnąć kartę SD? Może komuś utknęła w innym urządzeniu i jakoś ją wyciągnął?
encoresin
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Auto: Audi A3 8L
Silnik: 1.6 8V
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • 13 Sty 2021, 14:56

Próbowałeś ją ponownie wcisnąć i powtórzyć operację wyciągania? Spróbuj tak kilka razy może się uda. Poprzednia karta którą miałeś wyszła bez problemu?

Jak nie wyjdzie próbują ją lekko na boki poruszać delikatnie próbując dociskać i wyciągać na przemian.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Sty 2021, 15:14

Wciskałem i wyciskałem wielokrotnie, nawet puszczając by z impetem się cofnęła. Ruszanie nie pomogło. Opuszki palców już mnie szczypią.

Także kilka prób kombinerkami (czego chciałem uniknąć) pomogło...
    encoresin
    Nowicjusz

Zdjęcia: 1
    Auto: Audi A3 8L
    Silnik: 1.6 8V
    Paliwo: Benzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Światowa premiera Golfa TDI BlueMotion
      Debiutujący w Genewie seryjny nowy Golf TDI BlueMotion to jeden z najoszczędniejszych obecnie samochodów. Golf ten napędzany jest nowym silnikiem TDI (wysokoprężny z turbodoładowaniem i bezpośrednim wtryskiem) o mocy ...