Wyciągarka - Jeep Grand Cherokee WJ 2000 4,7 QD

16 Lut 2011, 21:35

Witam. Jaką wyciągarkę proponujecie do ww autka?
I jak ją ząłożyć. Mam zderzak oryginalny, plastikowy, więc pewnie musi być wymieniony na metalowy. Ale jaki? Macie jakieś namiary na taki zderzak i wyciągarkę?
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 17 Lut 2011, 01:17, edytowano w sumie 1 raz
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

16 Lut 2011, 22:12

o zasadach doboru wyciągarek pisaliśmy w dziale, pogrzeb za tym :wink:
a z drugiej beczki.. po kiego Ci winch?
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
0

17 Lut 2011, 08:53

wpisz w googlach warsztat Szarego,
poza tym najpier dobra guma nauczyć się jeździć potem wyciągarka
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
0

17 Lut 2011, 10:29

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
0

17 Lut 2011, 10:53

Jogi4x4, weź nie rozśmieszaj ludzi z tym zderzakiem :mrgreen:
powiedzmy sobie jeśli w ogóle montować stalowy zderzak to robiony na aucie i do auta :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

0

17 Lut 2011, 16:22

pocieszny - prosze cię - nie pisz już nic więcej na forum, bo wogóle nie kumasz sprawy. Terenówki nie mają ładnie wyglądać, bo to nie auto do kościoła, tylko mają spełniać swoją funkcję. Moja żona tylko raz chciała umyś Jeepa po jeździe w terenie. I to był tylko ten jeden jedyny raz. Teraz już jej nie przeszkadza tona błota na karoserii :mrgreen:
Co do tematu - szukałem takiego zderzaka i nie mogłem znaleść :oops: . Tylko ten jest drogi, bo ma już to jakby orurowanie z przodu i nie wiem, czy wszystkie tak muszą mieć, czy niekoniecznie? Czy jest to potrzebne do zamontowania wyciągarki?
A po co mi wyciągarka potrzebna? Heh. Widziałem do czego może się przyadać - byłem niedawno z kumplem u niego w górach i pojechaliśmy jego Toyotą. Jadąc pod górę w lesie ( leśną drogą ) zakopał się w śniegu. Wszystkie 4 koła w miejscu i nie ma szans ruszyć :sad: . Wysiadł, rozciągnął line, zawiązał o drzewo i wyjechaliśmy. Troszkę top trwało oczywiście, ale dzięki wyciągarce dojechaliśmy na miejsce :wink: . Jakby nie ona, to musielibyśmy naginać ponad 2 km pod górę w śniegu z bagażami.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Czy tempomat w samochodzie oszczędza paliwo?
    Używanie tempomatu może przyczynić się do oszczędności paliwa w pewnych okolicznościach, ale nie zawsze i o tym trzeba pamiętać. Jazda z wykorzystaniem tempomatu umożliwia utrzymanie stałej prędkości pojazdu, co pozwala na ...

17 Lut 2011, 17:19

pocieszny napisał(a):Jogi4x4, weź nie rozśmieszaj ludzi z tym zderzakiem :mrgreen:
powiedzmy sobie jeśli w ogóle montować stalowy zderzak to robiony na aucie i do auta :wink:

Chciałbym zaznaczyć iż wszystkie linki do gadżetów podawanych przeze mnie są linkami orientacyjnymi nie namawiam do wyboru akurat tego wyposażenia :mrgreen:
Szczególnie że to było mega przykładowo, bo mam takie sobie zdanie o E..... i podejrzewam że jakiś inny serwis skroi na miarę taki zderzak jaki będziesz chciał :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

0

17 Lut 2011, 18:42

MotoAlbercik napisał(a):Co do tematu - szukałem takiego zderzaka i nie mogłem znaleść :oops: . Tylko ten jest drogi, bo ma już to jakby orurowanie z przodu i nie wiem, czy wszystkie tak muszą mieć, czy niekoniecznie? Czy jest to potrzebne do zamontowania wyciągarki?

samochód zarejestrowany w Polsce po październiku 2007 nie może posiadać zderzaków innych niż homologowane. a homologowane są tylko seryjne.
do zamontowania wyciągarki potrzebna jest płyta. płyta pod wyciągarkę. montowana jest do ramy. oj.. ale w jeepie nie ma ramy.. może więc do podłużnic? ale w tym wypadku nie wiem jak to zrobić.
MotoAlbercik napisał(a):A po co mi wyciągarka potrzebna? Heh. Widziałem do czego może się przyadać - byłem niedawno z kumplem u niego w górach i pojechaliśmy jego Toyotą. Jadąc pod górę w lesie ( leśną drogą ) zakopał się w śniegu. Wszystkie 4 koła w miejscu i nie ma szans ruszyć :sad: . Wysiadł, rozciągnął line, zawiązał o drzewo i wyjechaliśmy. Troszkę top trwało oczywiście, ale dzięki wyciągarce dojechaliśmy na miejsce :wink: . Jakby nie ona, to musielibyśmy naginać ponad 2 km pod górę w śniegu z bagażami.

wystarczy wozić w aucie łopatę. ze śniegu bardzo łatwo jest się wygrzebać za pomocą łopaty właśnie.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

17 Lut 2011, 19:28

po 1 nie jest drogi po 2 odpowiedź była do Jogi4x4, i nawet nie wiesz o co chodzi pewnie z firmą extrem i zderzakami tejże firmy

a pewnie nawet ci sie nie chciało poszukać warsztatu Szarego bo byś takich rzeczy nie pisal...
pocieszny
Forumowicz VIP

0

17 Lut 2011, 19:31

MotoAlbercik, Weź daj sobie spokój , zaraz przez ciebie to forum nie będzie istniało bo każdemu powiesz żeby nie pisał jak coś ci sie nie spodoba , albo powie prawde lub ma racje :roll: :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1997
0

17 Lut 2011, 19:41

dobra dziewczyny, spokój mi tu :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

17 Lut 2011, 19:46

Dobrze koleżanko :wink: :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1997
0

17 Lut 2011, 20:18

pocieszny napisał(a): 2 odpowiedź była do Jogi4x4, i nawet nie wiesz o co chodzi pewnie z firmą extrem i zderzakami tejże firmy

Ale że MotoAlbercik nie wie czy ja nie wiem? Nie no ogólnie to nie wiem za dużo o nich bo to drugi koniec naszego kraju ale widziałem ich 2 modyfikacje w aucie :wink: trochę inaczej bym to zrobił :mrgreen: a moje jakieś wydumki nawet się sprawdzają i robią :mrgreen:
Jogi4x4
Stały forumowicz

0

17 Lut 2011, 22:23

proponuję tematu tej firmy nie poruszać. bo nie :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

17 Lut 2011, 22:26

I to będzie chyba najlepszy pomysł, wystarczy wujek Google :mrgreen:
Jogi4x4
Stały forumowicz

0