Wycie i buczenie, to cos poważnego?

26 Sty 2012, 12:59

Witam wszystkich

Od niedawna jeżdżę hyundaiem i20, zauważyłem że przy 60km/h zaczyna być słyszalne wycie/buczenie przypominające odgłos silnika śmigłowego w samolocie z przodu samochodu i narasta razem z prędkością. Z tego co czytałem może to być łożysko w kole, za mało oleju w skrzyni biegów lub opony, jednak wszyscy opisywali to jako "buczenie", czy właśnie odgłos na to buczenie w łożysku czy (oby nie :P) to możne być coś poważniejszego? To moje 1 auto więc nie bardzo to rozpoznaje.
Kolon89
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 10 2008
Auto: Hyundai i20, 1.2 78 KM
  • 26 Sty 2012, 15:56

Zeby ci opona w osobowce buczala przy 60km/h to bys musial miec naprawde, nie wiem w jakim stanie te opony.

Czesto jak to lozysko buczy to przy skreconych kolach buczenie ustepuje, wyjedz gdzies za miasto na jakas szeroka droge i przejedz sie zygzakiem przy 60km/h od prawej do lewej strony drogi. Tylko tak z glowa i nie jak jest droga oblodzona.
    Czimi
    Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: W210 220 CDI
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...