Wyciek oleju spod silnika (Audi A4 B5 1.6 100KM 1996r. )

14 Gru 2013, 17:24

Witam.
Mam pewien problem z wyciekiem oleju (Audi A4 B5 1.6 100KM 1996r. ). Jakis czas temu sprawdzajac stan oleju bagnet był suchy. wlałem do silnika jakies 1,5l oleju i wtedy stan był ok. Od tamtego momentu nie sprawdzałem az do dzis. Oleju nie było a wyciek zauważyłem, ze jest pod sprzęgłem tak jakby. sa tam dwie takie dziurki pod spodem i stamtąd leci. Czy one powinny byc czyms zaslepione a poprostu to zgubiłem czy co? O co tu chodzi?
krystian1234
Obserwowany

Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.6 100KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

14 Gru 2013, 20:47

krystian1234 napisał(a): O co tu chodzi?
Proste jak drut kolczasty... :D Masz uszkodzony uszczelniacz wału korbowego od strony sprzęgła i dlatego przez te otwory wycieka Ci olej silnikowy.Oczywiscie tych otworkow się nie zaslepia,tak jest orginalnie... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

26 Sty 2014, 00:41

Potwierdzam opinie kolegi, podobna sytuacje miał kolega z volvo s60, ale on wlał olej o zwiększonym stopniu dodatków czyszczących i poszedł jeden z uszczelniaczy. Wyciek praktycznie od razu pojawia się po przejechaniu kilkudziesięciu km. Wcześniej silnik pracował na innym oleju ale tej samej marki.
Pitersonik
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.9 TDI 105KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Świecąca podsufitka
    Toyota Boshoku Corp. stworzyła świecącą tkaninę do wykończenia wnętrza samochodów. Materiał jest utkany z optycznego włókna, które emituje światło w dowolnym wybranym kolorze. Technologia LED Źródłem ...