Wyciek oleju

07 Sty 2018, 19:19

Witam. Wymieniałem u mechanika simmeringi od strony rozrządu a olej dalej cieknie... Mokro jest pod miską, ale mam wyżej też jest wilgotno... Czy może z miski to cieknąć? Na dodatek zauważyłem mokro z drugiej strony, ale tam tylko od dołu jest mokro, wrzucam zdjęcia.
Eskimos91
Początkujący

Auto: Fiat

07 Sty 2018, 20:31

Na początek to przemyj i poczekaj i zacznij obserwować skąd idzie ścieżka oleju i po niej idź i powinno coś być widać.
gber44

08 Sty 2018, 10:02

Przejechałem wczoraj papierem, podłożyłem tekture. Była tam jedna kropla, czyli nie wiele, ale była. Czy może to być pozostałość po wymianie?

Zobaczę po jeździe jak będzie.
Eskimos91
Początkujący

26 Lut 2018, 15:38

Panowie byłem na przeglądzie i olej dalej cieknie... Chyba nawet z obu stron, rozrządu i skrzyni... Naprawa tych simmeringów będzie kosztować połowę wartości mojego auta. Czy mogę tak jeździć i dolewać oleju. Przegląd mam podbity, ale naprawa tego mnie przeraża. Do tego mam do naprawy trochę zgnitą podłogę i to będę robił, ale czy ten olej można dolewać?
Eskimos91
Początkujący

27 Lut 2018, 18:23

Dolewać można. Ale to nie jest rozwiązanie. Z czasem może cieknąć coraz bardziej.
No i może w końcu warto zdiagnozować skąd cieknie. Diagnosta jak oglądał auto od spodu to nie sprawdził przy okazji skąd cieknie?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Lut 2018, 20:06

Wyjdzie Cie więcej dolewanie tego oleju niz jazdy.. Lepiej zrobić to, bo możesz się jednak zdziwić jak prędko ten olej zniknie.. Właśnie, diagnosta nie podpatrzał skąd?
gber44

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rolling Barrier System - obrotowe beczki na drodze
    "Rolling Barrier System" to w skrócie obrotowe beczki na drodze system ten opracowała koreańska firma ETI. Jest to bariera drogowa złożona z obrotowych beczek, które mają bardzo duże możliwości pochłaniania ...
    Cusco tuninguje nową Toyotę Suprę
    To było pewne. Na rynku tuningowym pojawia się coraz więcej części do nowej Toyoty GR Supry. Tym razem coupé Toyoty na warsztat wzięło japońskie Cusco. Firma nie postawiła jednak na poszerzone nadkola czy wielkie skrzydło, ...