Zapalila sie kontrolka czerwona airbag

27 Lut 2018, 11:40

Witam, mam problem, jadąc do zakopanego (400km) zapaliła mi sie czerwona kontrolka od airbag, poradzi ktos cos od czego mogła sie zapalić?
Drugi problem dotyczy tego, ze przy predkoosci 120km na godzine, samochod zaczyna buczyc, głosno chodzic, a jak przyspiesze do 150 to juz przestaje, wie ktos cos od czego to moze byc?
Audi a3, 1.6 benzyna, 16v/ rok: 1999
LuQ1243
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 2016
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Audi a3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Lut 2018, 12:06

kontrolka poduszek mogła się zapalić bo może nie łączyć kostka w kierownicy mogła też przeciąć sie taśma po prostu podłączyć pod kompa pokaże błąd zobaczysz której poduchy nie czyta to nie wpływa na jazde tylko na bezpieczeństwo porostu nie odpalą poduszki podczas wypadku a na pewno ta którą nie czyta komp a buczenie ciężko określić jeśli wszystko jest okej czyli olej w normie silnik się nie grzeje nie wyrzuca płynu od chłodzenia z zbiorniczka po prostu popatrz sobie na spokojnie dodaj gazu na postoju i posłuchaj czy coś sie dzieje ja jadąc kiedyś z szwagrem jego a4 szybko nagle zaczeło nam byczeć w nawiewach kabiny szwagier zwolnił i ustało tak jakby wpadło powietrze z zewnątrz i pózniej okej jezdzi do dzisiaj i jest ok porostu ciężko określić znaczenie buczenie mogą być to tarcze łożysko opony drgania
tomaszjed
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2004
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: hiundai santa fe
Silnik: 2.2 crdi
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 2006

27 Lut 2018, 13:15

dodam to że dużo oleju ciagnie, a buczyc to raczej cos z silnika, bo nawet jak trzymam noge na gazie, lub normalnie trzymam noge, to takie dziwne uczucie jest, i to wlasnie nie wiem od czego bo kolo 140 przestaje buczyc, tylko miedzy 120/130 km zaczyna buczyc
LuQ1243
Nowicjusz

27 Lut 2018, 14:42

o tym buczeniu juz wiem, wiem tyle ze jest do wymiany skrzynia biegow, bo na kazdym biegu buczy
LuQ1243
Nowicjusz

27 Lut 2018, 18:28

Zapewne łożyska padnięte skoro buczy..
gber44

27 Lut 2018, 19:19

A AirBag do mechanika pod kompa i odczytać błędy. Powodów może być całe mnóstwo, więc nie ma co gdybać i wymyślać.
A jak ktoś zdiagnozował, że to skrzynia huczy, to zapewne łożyska do wymiany, albo nie ma w niej oleju. Też niestety do mechanika. Chyba, że sam dasz radę skrzynię wyjąć, rozebrać i zdiagnozować.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poślizg w zimowych warunkach - co robić?
    Wielu kierowców sądzi, że nigdy nie przydarzy im się poślizg, bo przecież jeżdżą ostrożnie lub są po prostu świetnymi kierowcami. Jednak rzeczywistość może ich zaskoczyć. Lepiej wiedzieć, jak wyjść z poślizgu. Najlepiej ...